see. think. act.
News

News and Events

2022

CES 2022

ZF lansează primul sistem L3 AD pentru autoturisme cu VinFast

Sisteme de transfer autonome de la ZF acum disponibile în SUA prin parteneriat cu Oceaneering

Progresele în domeniul e-drive-urilor pentru sistemele de propulsie electrice vor sprijini un mediu mai curat și mai durabil

2021

Lansare Fondul ERA ZERO. Zero Accidente. Zero Emisii

Fundația Comunitară Timișoara în parteneriat cu ZF Group anunță lansarea în premieră, la Timișoara, a programului de finanțare ERA ZERO. Zero Accidente. Zero Emisii. Programul are drept scop identificarea provocărilor locale generate de mobilitatea urbană și găsirea de soluții pe două teme principale: siguranța în trafic și poluarea cauzată de traficul rutier în zonele urbane.

Open Source Mobility Hackathon la CES 2022

„Schimbăm piața mobilității”

ZF vă invită la hackathonul virtual global „ZF Open Source Mobility” din cadrul Consumer Electronic Show (CES) desfășurat la Las Vegas între 5-7 ianuarie 2022. În cadrul hackathonului, participanții vor crea o idee, un prototip sau chiar un produs, și vor avea nu doar șansa de a câștiga un premiu de 10000 $, ci și aceea de a implementa comercial soluția câștigătoare.

ZF solutions for the e-mobility challenges of the future

La nivel global, a crescut cererea pentru mijloace de transport mai curate, mai sigure și mai bine conectate. Pentru noi, calea de a ajunge acolo este clară și evidentă.

Tehnologia pentru a ajunge acolo este gata și disponibilă, căci în ultimii ani ZF a pus accentul în mod constant pe dezvoltarea următoarei generații a mobilității.

Premiere la IAA: ZF pune în mișcare mobilitatea sustenabilă

„Next Generation Mobility. Now” – Rareori un motto ZF a fost atât de elocvent precum cel de la IAA Mobility 2021 în Munchen - când nevoile de mobilitate ale societății sunt într-o continuă schimbare. Pentru că ZF întrevede un mare potențial pentru viitorul mobilității, grupul de tehnologie se concentrează pe noi concepte de mobilitate sustenabilă și concepte de transmisie a puterii. Pentru acestea, tehnologiile sunt deja disponibile, iar la IAA, ZF prezintă atât o premieră mondială, cât și o premieră europeană.

ZF planifică să își extindă Centrul Tech din Timișoara

ZF intenționează să își extindă domeniul de activitate din Timișoara. Astăzi 150 de ingineri lucrează pentru ZF la Timișoara. Dimensiunea echipei actuale va crește în următorii trei ani. ZF va extinde competențele hub-ului său de inginerie din vestul României, de la sistemele de direcție și frânare către mobilitatea electrică și soluțiile software și va dezvolta echipele de inginerie pe toate segmentele.

„ZF Tech Center România din Timișoara, va deveni un hub major în rețeaua globală de cercetare și dezvoltare a ZF”, spune Dr. Dirk Walliser, vicepreședinte senior pentru cercetare și dezvoltare corporativă, inovare și tehnologie.

„Vrem să construim, pornind de la expertiza colegilor noștri din România și să creăm o locație de cercetare și dezvoltare care să permită dezvoltarea de sisteme complete. Echipa extinsă va lucra la soluții software și hardware pentru vehiculele acționate electric. Consolidăm în continuare acest domeniu, datorită creșterii dinamice a cererii pentru soluțiile de transmisie, electrificate și a sistemelor de funcțiuni ale vehiculelor inteligente”

In prezent, la ZF Tech Center Timișoara, inginerii dezvoltă și testează software pentru sistemele de direcție și frânare, în principal pentru Divizia ZF Sisteme de Siguranță Active. Odată cu extinderea Centrului Tech, se așteaptă ca numărul angajaților să crească semnificativ până în 2024. „Datorită cooperării stabile și fructuoase cu Universitatea Politehnica din Timișoara, putem angaja specialiști bine pregătiți”, subliniază Dr. Walliser. „Le vom oferi sarcini și proiecte interesante pentru a lucra la generația următoare de mobilitate, în cadrul unuia dintre cei mai mari furnizori automotive din lume.”

ZF în România

ZF are peste 5.000 de angajați în cele cinci locații din România (Timișoara, Roman, Oravita, Lupeni, Marghita). Printre acestea se numara și Centrul Tech ZF din Timișoara, care provine din divizia auto a furnizorului român de servicii de inginerie BeeSpeed ​​și face parte din grupul ZF din Ianuarie 2019. BeeSpeed ​​lucra pentru Divizia ZF Sisteme de Siguranță Active (fostă componentă a TRW) deja din 2008.

„Extinderea ZF Tech Center din Timișoara evidențiază importanța crescândă a regiunii noastre în cadrul ZF și se bazează pe forța de muncă de înaltă calificare, existenta”, a spus Dr. Sever Scridon – Director al ZF Tech Center din Timișoara. „Cu acest proiect, ZF oferă oportunități excelente de carieră, asigurând acces la nivel mondial spre proiectele care modelează transformarea mobilității globale. Vom fi bucuroși să întâmpinăm noi colegi și să le oferim un mediu de lucru notabil, cu laboratoare de ultimă generație, într-o locație atractivă”, a subliniat Dr. Scridon.

Posturile disponibile în momentul de față la ZF Tech Center din Timișoara sunt listate aici: https://jobs.zf.com/

Global Press Releases

If you want to read more about ZF