Veilig naar uw bestemmingDynamisch onderweg

Met de overname van TRW Automotive, beschikt ZF nu over de meest uitgebreide portfolio inzake actieve en passieve veiligheidstechnologieën in de sector voor toeleveranciers. Continue innovatie helpt ongevallen te voorkomen en de inzittenden en andere weggebruikers te beschermen - zowel vandaag als in de toekomst.

ZF heeft specifieke expertise in de ontwikkeling van intelligente veiligheidssystemen – want intelligentere auto's zijn veiligere auto's. Deze uitgebreide ervaring maakt ZF een toonaangevend leider inzake systeemintegratie – een kwaliteit die beslissend is voor toekomstige ontwikkelingen op het gebied van verbeterde voertuigbeheersing, communicatie met andere voertuigen en de infrastructuur, alsmede hulp bieden bij de bescherming van passagiers en voetgangers. Dankzij de hoogontwikkelde elektronische architectuur en algoritmen, kan ZF geïntegreerde oplossingen bieden die veel omvangrijker zijn dan alleen de som der delen.

  • Active Kinematics Control (AKC) verbetert de veiligheid en het rijplezier, evenals de wendbaarheid.
  • Datafusiesystemen combineren camera en radar voor doelmatige veiligheidssystemen en semi- en volautomatische functies.

Stuurimpulsen aan de achterkant Active Kinematics Control (AKC) voor personenauto's

Voertuig met Aktive Kinematics Control (AKC) van ZF

Als de achterwielen de stuurhoek van de voorwielen actief ondersteunen, wint de auto aan wendbaarheid, stabiliteit, en comfort als er van richting wordt veranderd. De stuurbeweging aan de achterzijde activeert elektronisch aangestuurde spooractuators – afhankelijk van de voertuigspecificatie één centrale actuator in het midden van de achteras of twee kleinere actuators in de ophanging van elk achterwiel.

Dit maakt de weg vrij voor nieuwe chassistechnische mogelijkheden voor vrijwel elk segment personenauto's en een verscheidenheid aan modellen – deze techniek is bijvoorbeeld al toegepast in enkele actuele sportmodellen van Porsche. Bij snelheden van minder dan ongeveer 60 km/h, zorgt het AKC-systeem ervoor dat de achterwielen in de tegengestelde richting van de voorwielen sturen en verbetert daarmee de souplesse en wendbaarheid. Vanaf een snelheid van zo'n 60 km/h, stuurt het systeem de achterwielen in dezelfde richting als de voorwielen en verbetert aldus de richtingsstabiliteit en rijdynamiek.

Compleet overzicht Dankzij datafusie

ZF TRW testvoertuig met automatisch noodrem

De voortdurende ontwikkeling van semi- naar volautomatisch rijden vraagt om de installatie van meer omgevingssensoren in het voertuig zodat in elke verkeerssituatie en bij elke snelheid de veiligheid is gegarandeerd. Voor een compleet beeld rondom het voertuig zijn deze sensoren onontbeerlijk.

Nu al wordt de omgeving van het voertuig bewaakt door een groot aantal sensoren die worden ingezet voor de aansturing van assistentiesystemen zoals Automatic Emergency Braking (AEB), dat het voertuig automatisch afremt als de bestuurder niet reageert in een kritieke situatie. Het systeem combineert daarvoor de gegevens van de vooruit gerichte radar en camerasensoren. De twee sensortechnologieën vullen elkaar perfect aan: radarsensoren meten met hoge precisie afstanden en relatieve snelheden, terwijl camerasensoren bijzonder geschikt zijn voor de zijwaarts gerichte detectie en nauwkeurige objectherkenning.

Het datafusiesysteem kan worden gecombineerd met extra camera- en radarsensoren alsook het geavanceerde Safety Domain ECU van ZF TRW om semi-geautomatiseerde rijfuncties te realiseren die later als basis kunnen dienen voor sterk geautomatiseerde nieuwe voertuigsystemen.

CONCEPT VOOR FRONTALE AIRBAGS ACHTERIN

ZF TRW heeft gebruik gemaakt van een breed scala aan veiligheidstechnologieën voor de ontwikkeling van systemen die specifiek bedoeld zijn voor de passagiers achterin. De eigenschappen die met name belangrijk zijn voor de ruimte achterin, omvat een grotere variëteit aan leeftijden van de inzittenden, afmetingen en positie van de voorstoelen. Net als bij de veiligheidssystemen voor de voorstoelen, heeft ZF TRW technologieën ontwikkeld die airbags en veiligheidsgordels combineren om de inzittenden achterin beter te kunnen beschermen bij een ongeval.

Dit geraffineerde ontwerp voor frontale airbags voor passagiers achterin (ook bekend als SCARAB) wordt op de achterzijde van de voorstoelen aangebracht om de inzittenden achterin te beschermen. Omdat de voorstoelen in de lengterichting kunnen worden versteld, kan de afstand tussen de voorstoel en de inzittenden achterin variëren. De unieke vorm van ZF TRW's moderne concept voor frontale airbags achterin past zich daarom aan de wisselende afstand tussen de passagier achterin en de voorstoel aan. Dit concept biedt ook veiligheid als de voorstoel zeer ver naar voren is geschoven, en het voorkomt een te groot aantal inzittenden als de voorstoel verder naar achteren is geschoven.

Actieve veiligheidsgordelsystemen

ZF TRW’s gordelspanner (Active Control Retractor) en het gordelontgrendelingssysteem (Active Buckle Lifter) betreffen een geavanceerd ontwerp voor veiligheidsgordels die samenwerken met de actieve veiligheidssystemen van het voertuig. Deze technologieën assisteren de inzittenden de gesp en de sluiting van de veiligheidsgordel te vinden, en in dynamische omstandigheden zorgen ze ervoor dat zij stevig in hun stoel blijven zitten door de speling van de gordel te beperken.