Efficiënter dan ooitElektrificatie, aandrijflijntechnologie, lichtgewicht ontwerp, en elektronica van ZF.

Een lager brandstofverbruik en een lagere CO²-uitstoot zijn van essentieel belang voor de Afdeling Ontwikkeling van ZF. Het technologieconcern doet intensief onderzoek naar concepten voor efficiënte mobiliteit voor de toekomst. Enerzijds ligt de nadruk op optimalisatie van verbrandingsmotoren middels efficiënte transmissiesystemen en meer compacte componenten voor de aandrijflijn, en anderzijds richt men zich op hybridisatie en elektrificatie. Ook het gewicht van het chassis van de personenauto bijvoorbeeld, kan middels diverse maatregelen aanzienlijk worden beperkt. Bovendien leveren intelligente elektronica en een toenemende netwerkconnectiviteit met andere bestuurders en hun omgeving een belangrijke bijdrage aan de efficiëntie.

De elektrificering van plug-in hybrides en geheel elektrische aandrijvingen van ZF

De combinatie van striktere doelstellingen voor de uitstoot van koolstofdioxide alsmede de concurrentie- en kostendruk, en de steeds toenemende verwachtingen van de klanten, vereist een specifieke kennis van elektrische aandrijvingen: ZF voorziet in deze kennis door het gebruik van modules die aan alle voorwaarden met betrekking tot de functionaliteit en commerciële eisen van de voertuigfabrikant voldoen.

De ZF portfolio omvat alle componenten voor de kosteneffectieve geëlektrificeerde aandrijflijn, inclusief regeleenheden en vermogenselektronica, van aparte modules en plug-in hybride systemen, tot geheel elektrische concepten. Deze geheel elektrisch concepten omvatten een centraal op de as geplaatste aandrijfmodule met een vermogen tot 120 kW, alsmede de eTB (electric Twist Beam), met twee bij het wiel geïntegreerde elektrische motoren in een semi-onafhankelijke achterwielophanging.

Zeer gewild in alle voertuigcategorieën Personenauto's met efficiënte automatische transmissies van ZF

Automatische transmissies van ZF voor personenauto's hebben hun grote succes op de markt bewezen. Sinds de start van de serieproductie van de 8-gang automatische transmissie (8HP) in 2009, heeft ZF tot eind 2014 al 7,5 miljoen eenheden verkocht, waarbij de productielocaties in Saarbrücken en Gray Court (USA) goed zijn voor meer dan 2,6 miljoen stuks op jaarbasis (stand: mid 2015).

Ook op de markt voor voertuigen met een voorin dwars geplaatste motor - de categorie met wereldwijd het grootste groeipotentieel - boekt de ZF technologie terreinwinst. Zo'n twee jaar na de start van de serieproductie van de 9-gang automatische transmissie (9HP), is het uitgegroeid tot een internationaal succes, met op dit moment drie afnemers en diverse applicaties voor de serieproductie.

Voor personenauto's heeft ZF met elke nieuwe generatie transmissies een bijdrage geleverd aan de beperking van het brandstofverbruik en de uitstoot. ZF's automatische transmissies zorgen bovendien voor optimaal comfort en uiterst dynamische rijeigenschappen.

De gewichtsspiraal doorbreken ZF lichtgewicht ontwerp voor voertuigchassis

In de afgelopen decennia zijn voertuigen steeds veiliger en efficiënter geworden. Het is echter vaak zo dat door een hoger laadvermogen, een betere wegligging, en betere dynamische rijeigenschappen de complexiteit van de assystemen toeneemt, met als gevolg een stijging van het gewicht.

ZF werkt er al een aantal jaren aan om deze trend te keren. De nieuwste versie van een wielgeleidende dwarsgeplaatste veer die is gemaakt van glasvezelversterkte kunststof, en door ZF geïntegreerd in een lichtgewicht achteras voor personenauto's, vormt het bewijs van hun inzet. Het ZF-ontwerp weegt ongeveer 13 procent minder dan een multilink achterwielwielophanging. Deze gewichtsbesparing bij vergelijkbare prestaties is vooral mogelijk doordat de ontwerpfase een holistisch lichtgewicht concept omvat, waar ZF zich strikt aan houdt.

Bij ZF wordt al jarenlang gewerkt aan de optimalisatie van de afzonderlijke componenten. Lichtgewicht schokdempers, reactiearmen, en rempedalen zijn verkrijgbaar uit serieproductie en dragen bij aan de beperking van het gewicht van personenauto's.

TOONAANGEVEND STUURGEVOEL SIGNIFICANTE BRANSTOFBESPARING

Column drive EPS (electrically powered steering) betreft een innovatieve elektrisch ondersteunde stuurbekrachtigingstechnologie die de verbinding tussen het stuursysteem en de motor overbodig maakt. De extra stuurkrachtondersteuning wordt geregeld door de elektrische motor. Het modulaire en schaalbare Column drive EPS-ontwerp omvat een flexibel montageconcept waardoor het efficiënt kan worden toegepast voor een breed scala aan voertuigtoepassingen en tegelijkertijd de kosten van de levensduur verlaagt.

De elektronische regeleenheid is geïntegreerd in de aandrijflijn en omvat de regelalgoritmen die de dynamische stuurrespons genereren – wat niet mogelijk is bij hydraulische stuursystemen. Column drive EPS controleert via het stuurwiel voortdurend de interactie van de bestuurder en het voertuig, en verbruikt alleen energie als de bestuurder stuurondersteuning nodig heeft. Deze beperking van het energieverbruik dat nodig is voor het stuursysteem levert een belangrijke bijdrage aan de beperking van het brandstofverbruik en de CO²-uitstoot.

RECUPERATIEVE REMOPLOSSING VOOR ELEKTRISCHE EN HYBRIDE VOERTUIGEN

Elektronische stabiliteitscontrole (ESC) – hybride, gebaseerd op het modulaire ontwerp van de EBC460, biedt een recuperatieve remoplossing voor elektrische en hybride voertuigen tegen aantrekkelijke kosten. Het integreert elektro-hydraulische remfunctionaliteit in ESC-technologie. De in de praktijk beproefde systeemkenmerken omvatten een robuuste pomp met zes zuigers die recuperatief remmen mogelijk maakt en de terugwinning van de remenergie uit de hybride of elektrische motor met de frictierem combineert, wat een positief effect heeft op het brandstofverbruik en de uitstoot.

Bestuurders vinden het prettig dat alle slipcontrol-interventies, automatische remingrepen en adaptive cruise control toepassingen geruisloos, trillingvrij en soepel plaatsvinden (NVH).

Het systeem beschikt over een verbeterd remdrukverloop voor automatische remfuncties. Het maakt gebruik van een conventioneel bedieningssysteem dat pedaalbewegingen detecteert zodat kosten, gewicht, montage en prestaties optimaal op elkaar zijn afgestemd.