Gestalte geven aan het komende decennium voor autonoom rijden

Dat begint bij onze passie voor geavanceerde veiligheidssystemen. ZF biedt alle essentiële elementen voor geautomatiseerde rijfuncties.

ZF-producten in detail

Geautomatiseerd onderweg

ZF ontwerpt en ontwikkelt het gehele scala aan sensoren, processors en actuators, alsmede de algoritmen en HMI-apparatuur (human-machine-interface) die de basis vormen voor geautomatiseerd rijden.

In haar lange geschiedenis die terug gaat tot het begin van de jaren zeventig, heeft ZF TRW - de technologische divisie voor actieve en passieve veiligheidssystemen - wereldwijd een leidende positie verworven op het gebied van geavanceerde assistentiesystemen.

  • ZIEN - met de modernste radar- en camerasystemen.
  • DENKEN - middels een centrale controle-unit die als het brein van het voertuig fungeert – het registreert en verwerkt de gegevens van de sensoren die dienen om cruciale veiligheidsbeslissingen te nemen en de actuators van het voertuig te activeren die hulp bieden bij de beheersing van het voertuig, het vermijden van botsingen en de veiligheidsfuncties in werking stellen die de inzittenden voor een botsing moeten beschermen.
  • HANDELEN - middels het meest uitgebreide scala aan voertuigactuators voor diverse toepassingen, zoals het GEÏNTEGREERDE REMCONTROLESYSTEEM als ondersteuning voor een automatische noodstop en geavanceerde geautomatiseerde rijfuncties.

ZF Concept Cockpit

In een concept cockpit demonstreert ZF vier innovatieve basisprincipes voor de interface tussen mens en machine (HMI).

Een essentieel onderdeel voor autonoom rijdende auto's betreft de betrouwbare en ondubbelzinnige communicatie tussen de bestuurder en het voertuig. In een concept cockpit demonstreert ZF vier innovatieve basisprincipes voor de interface tussen mens en machine (HMI).

1: Het multifunctionele stuurwiel van ZF TRW vereenvoudigt de veilige overdracht van het beheer van het stuurwiel van de automatische piloot aan de bestuurder, wat altijd mogelijk moet zijn na een bepaalde waarschuwingstijd. Het geïntegreerde hands on/off detectiesysteem laat de auto weten dat de bestuurder het stuurwiel stevig vast heeft.

2: Met de gepatenteerde Swipetronic kan ZF een zowel intelligent als kwalitatief hoogwaardig shift-by-wire alternatief voor automatische transmissies aanbieden. Een belangrijk kenmerk is een nieuw type aanraakscherm dat is gebaseerd op het principe van elektrostatische lading. De platte virtuele knoppen of schakelaars voelen net zo aan als de echte uitvoering. Een touchscreen bediening op basis van deze beeldschermtechnologie biedt de mogelijkheid om de afzonderlijke functies te activeren op elke gewenste positie op de HMI-unit. Deze worden bediend middels virtuele knoppen met een grote verscheidenheid aan soorten en maten, maar voelen aan als echte knoppen.

3: Met name als auto's in hoge mate geautomatiseerd rijden, is de observatie van de bestuurder van groot belang. Een belangrijk hulpmiddel hiervoor betreft het geavanceerde, camera aangestuurde gezichtsherkenningssysteem dat eveneens deel uitmaakt van de ZF concept cockpit.

4: Naar aanleiding van de tot nu toe passieve veiligheidssystemen, zoals een nieuw ontgrendelingssysteem (Active Buckle Lifter – ABL) en gordelspanner (Active Control Retractor – ACR) voor veiligheidsgordels, ontwikkelde ZF een aanvullend karakteristiek aspect voor de Concept Cockpit voor geautomatiseerd rijden: middels hoogfrequente aanhoudende trillingen van de veiligheidsgordel wordt de bestuurder er indien nodig op geattendeerd dat diens aandacht is vereist.

Snelweg-assistentie

Snelweg-assistentie

Snelweg-assistentie is ontwikkeld om automatisch te sturen, te remmen en te accelereren bij snelheden vanaf 0 km/h. De combinatie van Adaptive Cruise Control en Lane Centering Assist biedt het voertuig hulp om het spoor te blijven volgen, met behoud van een veilige afstand tot het voorop rijdende voertuig.

Het testvoertuig met snelweg-assistentie omvat de integratie van diverse ZF TRW-technologieën. Dankzij de AC1000 radarsensor, de voorwaarts gerichte camera, de tandheugel aangedreven elektrische stuurbekrachtiging en de EBC 460 elektronische stabiliteitscontrole is het mogelijk om Adaptive Cruise Control (ACC) en Lane Centering Assist (LCA) met elkaar te combineren.

De AAC functie biedt het voertuig hulp om een vastgestelde snelheid te behouden zolang er geen langzamer voertuig voor gaat rijden. In dat geval grijpt het remsysteem in om een veilige afstand te behouden (constante snelheid binnen bepaald tijdsinterval zoals vastgesteld door de bestuurder) tot het voorop rijdende voertuig. Tegelijkertijd registreert de vooruit gerichte camera de wegmarkering, en in samenwerking met het elektrische stuursysteem biedt het hulp om het voertuig in het midden van de rijstrook te houden. De bestuurder kan echter te allen tijde in het systeem ingrijpen.

AC2000 radar

Met “evo”, dat staat voor de voortdurende ontwikkelingen in de radartechnologie, vormt de AC2000 een kwalitatief hoogwaardige 77GHz frontradar die is ontworpen om in de behoefte van de consument omtrent Adaptive Cruise Control, een automatisch noodstopsysteem en geautomatiseerde rijfuncties te voorzien.

De AC2000 is kleiner dan zijn voorganger en verbruikt minder energie. Het bereik is uitgebreid tot 200 meter, het heeft een bredere horizon en het beschikt over 'digital beam forming' technologie voor een snelheidsafhankelijk detectiebereik; een aanvullend kenmerk is de snelle zaagtandvormig frequentiegemoduleerde golfvorm voor een verbeterde afbakening, en de toepassing van 77GHz siliciumgermaniumtechnologie.

De AC2000 kan in combinatie met een camera of andere DAS-sensoren worden ingezet voor veiligheid en comfort; 360° omgevingssensoren voor de detectie van voetgangers, dode hoek assistentie, spoor-assistentie, sensoren voor botsingen van opzij en een waarschuwingssignaal voor een dreigende frontale botsing bij lage snelheid. Afhankelijk van de locatie in het voertuig kunnen de sensoren afzonderlijk of in een groep worden ingezet voor meerdere toepassingen. De sensoren kunnen zelfstandig werken, of worden verbonden met een centraal assistentiesysteem dat de gegevens verzamelt om de omgeving van het voertuig beter in kaart te brengen.

Tri-Cam camera

Onderdeel van de nieuwe generatie ZF TRW S-Cam4 familie - de luxe Tri-Cam camera is voorzien van drie lenzen en ontworpen ter ondersteuning van geautomatiseerde rijfuncties. Deze camera van de vierde generatie beschikt over een groter diepte- en breedtebereik voor objectdetectie om aan de steeds strengere regelgeving en eisen inzake technologieën voor assistentiesystemen te voldoen.

De Tri-Cam beschikt over een telelens voor een betere herkenning van objecten op grotere afstand en een visoogobjectief voor een betere herkenning van objecten op geringe afstand, waardoor ze uitermate geschikt zijn om ingezet te worden bij semi-geautomatiseerde rijfuncties, zoals snelwegassistentie en file-assistentie. De S-Cam4 familie is uitgerust met de Mobileye Eye Q4 beeldverwerkingsprocessor en maakt gebruik van objectherkenningsalgoritmen, alsmede de in eigen beheer ontwikkelde longitudinale en laterale besturingsalgoritmen om de prestaties van de premium assistentiesystemen en automatische rijfuncties nog verder te verbeteren.

Door het efficiënte montageconcept is de camera met geïntegreerde processor en imager niet groter dan een pakje speelkaarten.