Research & Development

Innoverend op weg naar succes

Onderzoek en ontwikkeling vormen de beste investering in de toekomst. Alleen zo ontstaan innovaties en technische topprestaties voor machines met grote voordelen voor de gebruiker. ZF is een zeer innovatieve onderneming, die vanuit de eigen onderzoeks- en ontwikkelingsresultaten producten maakt die rijp zijn voor serieproductie, en zo gericht in de toekomst investeert.

Systematische innovatie

Voortdurende ontwikkeling van nieuwe technologie is van essentieel belang voor ZF. Fabrikanten verwachten dat innovatieve producten hun voertuigen onderscheiden van die van de concurrenten.

Functionaliteiten voor een betere rijdynamiek, comfort en veiligheid – evenals minder afzonderlijke componenten en opbouwelementen – zijn steeds meer in trek. ZF onderzoek en ontwikkeling pakt deze uitdaging aan middels haar uitgebreide expertise en een duidelijk inzicht in alle dynamische verhoudingen in het voertuig.

Om haar productstrategie te waarborgen, heeft ZF een geïntegreerd managementproces geïntroduceerd dat systematisch de markt, de klant, het product, de technologie en de productie analyseert en evalueert voor alle innovaties.

Wereldwijd netwerk

Duizenden ingenieurs en technici over de hele wereld houden zich bezig met onderzoek en ontwikkeling. De divisies en bedrijfsonderdelen leggen hier de nadruk op markt- en productexpertise ter ontwikkeling van geavanceerde producten conform de behoefte van de klant.

De afdeling Research & Development voert fundamenteel en theoretisch onderzoek uit en verleent ondersteuning aan de operationele ontwikkelingsteams van de bedrijfsonderdelen.

Meer over ZF technologie