Elektronische transmissiebediening

Elektronica en software spelen een belangrijke rol om de efficiënte doelstellingen van voertuigen te behalen en CO2-uitstoot te verminderen.

Bits en bytes voor een lager brandstofverbruik en meer dynamiek

De relevantie van elektronische componenten in voertuigen groeit voortdurend. Tegenwoordig, spelen bits en bytes een cruciale rol in de kwaliteit van voertuigen en hun onderdelen – een trend die in de toekomst nog verder zal toenemen. ZF maakt gebruik van zijn uitgebreide kennis van elektronica voor de ontwikkeling van krachtige controles. De transmissie besturingssoftware van ZF brengt het brandstofverbruik omlaag terwijl het meer dynamiek en comfort levert. Een ontwerp voor consequent geoptimaliseerd brandstofverbruik is evengoed mogelijk als die voor comfortabel, of sportief en dynamisch schakelen.

In het geval van de 9HP, de eerste automatische transmissie met 9 versnellingen, hebben de ZF ingenieurs de besturing volledig intern ontwikkeld, waarbij zij konden profiteren van hun uitgebreide kennis van hardware en software. De elektronische transmissiebediening beïnvloedt de 9HP kenmerken aanzienlijk en maakt het mogelijk dat in elke rijsituatie - ongemerkt - de optimale versnelling wordt geselecteerd.

Ontdek meer over de technische details van elektronische transmissiebedieningen

Aanvullende informatie