ZF cPOWERBespaar continu

Een grote laadcapaciteit, continu regelbare snelheid en optimale wendbaarheid: aan deze eisen dienen bouwmachines te voldoen. De full power-split CVT (Continuously Variable Transmission) technologie van ZF's cPOWER transmissie combineert deze eigenschappen met een verbetering van het brandstofverbruik van maximaal 25 procent.

Strenge eisen

Hydrostatische transmissies werden al geruime tijd gebruikt voor bouwmachines. De voordelen hiervan zijn duidelijk: de afwezigheid van een mechanische verbinding tussen de motor en de aandrijflijn betekent dat zelfs bij zware belading er geen slijtage optreedt, zoals het geval zou zijn bij koppelingstransmissies. Bovendien kan de rijsnelheid voortdurend worden veranderd met de toevoer van de hoeveelheid olie, alsof met een joystick bediend wordt. Het schakelen van een vooruit- naar een achteruitversnelling gaat bijzonder snel en is mogelijk zonder eerst te stoppen. - In tegenstelling tot een mechanisch vergrendelde koppeling, is het minder efficiënt. Het antwoord van ZF hierop is de cPOWER. Dit is waar ZF de cPOWER inzet.

Off-road brandstofefficiëntie

ZF cPOWER transmissie bespaart tot 25 procent brandstof.

De cPOWER continu variabele transmissie van ZF combineert hydrostatische en mechanische aandrijfconcepten. De continu variabele power-split technologie maakt een hydraulische zachte start mogelijk, zelfs bij zware belading, terwijl gelijktijdig het brandstofverbruik wordt gereduceerd met wel 25 procent door zoveel mogelijk gebruik te maken van mechanische transmissies. Het mechanische deel van de transmissie wordt grotendeels gebruikt vanaf het moment dat de motor is gestart. Dit maakt een aanzienlijke brandstofbesparing mogelijk bij korte ritten, bijvoorbeeld tijdens het laden. De cPOWER werkt bij een laag motortoerental, wat dus de efficiëntie en het bestuurderscomfort weer verhoogt.

De cPOWER is geenszins beperkt tot het gebruik in bouwmachines. - Met deze brandstofbesparende transmissietechnologie kan bijvoorbeeld ook de productiviteit worden verhoogd bij material handling en bosbouwtoepassingen.

Aanvullende informatie