's Werelds eerste 9-gang Automatische transmissie

Betere prestaties en een lager brandstofverbruik – met de nieuwe 9HP voor een voorin dwarsgeplaatste motor toont ZF aan dat een combinatie van beide voorwaarden mogelijk is.

Brandstofbesparende transmissie innovatie

ZF is 's werelds eerste transmissiefabrikant die een geavanceerde automatische transmissie voor personenauto's heeft ontwikkeld met negen versnellingen. De bijbehorende hoge efficiëntie en CO2-emissiereductie zijn opmerkelijk: vergeleken met de hedendaagse gangbare 6-gang automatische transmissie met een voorin dwarsgeplaatste motor, is het brandstofverbruik tot 16 procent lager bij een constante snelheid van 120 km/u.

De negen versnellingen maken het mogelijk om met opeenvolgende kleine stappen te schakelen voor meer rijcomfort en dankzij de hoge spreiding, werkt de motor altijd op het optimale toerental. Als gevolg van de snelle respons en korte schakeltijden beneden het menselijk waarnemingsniveau, garandeert ZF's nieuwe 9-gang automatische transmissie rijplezier en dynamiek – zowel in kleine middenklassers als in compacte SUV's. De schakelmomenten en schakeldynamiek kunnen variëren van comfortabel tot zeer sportief.

Dankzij het modulaire principe kan de basistransmissie, indien gewenst, worden uitgebreid: zo kunnen in de beperkte ruimte bij personenauto's met een voorin dwarsgeplaatste installatie ook verscheidene startelementen en 4-wheel drive applicaties kostenefficiënt worden geïmplementeerd. Bovendien is de 9HP standaard uitgerust met de start/stop functie.

Meer over de technische details van de 9HP