De nieuwe generatie 8-gang automatische transmissie

De emissie-eisen worden steeds strenger. Om voor elke klasse personenauto's de noodzakelijke brandstof- en CO2-besparingen te bewerkstelligen, zijn er niet alleen betere motoren nodig, maar ook efficiëntere transmissies, zoals de tweede generatie van de 8HP.

Enorm efficiënt

De verder geoptimaliseerde tweede generatie van de 8HP 8-traps automatische transmissie biedt nog meer rijplezier en vermindert het brandstofverbruik met nog eens drie procent. De optionele start-/stopfunctie biedt aanvullend de mogelijkheid om nog meer brandstof te besparen. Het was mogelijk om met de tweede generatie nog meer winst te boeken op het al erg lage vermogensverlies van de 8HP. De nadruk lag hier vooral op een verdere vermindering van de koppelweerstand en het motortoerental. Dit zogenaamde "downspeeding" is een belangrijke factor bij het verhogen van de efficiëntie van conventionele aandrijflijnen.

De 8-gang automatische transmissie doet meer dan alleen brandstof besparen, het levert ook topprestaties. Het voorziet in een comfortabele schakeldynamiek, en ondersteunt dus de bestuurder. Een snelle respons en schakeltijden beneden het menselijk waarnemingsniveau benadrukken het sportieve karakter van de 8HP. Dubbel schakelen en direct veelvoudig schakelen is daarom ook mogelijk. Dankzij een flexibel modulair concept voldoet de 8-traps automatische transmissie aan alle eisen: met één systeem omvat het een koppelbereik van 220 tot 750 newton meter. De basistransmissie kan zo nodig afhankelijk van de behoefte en beoogde toepassing worden aangepast: dit resulteert in een volwaardige transmissiegeneratie met verschillende configuratiemogelijkheden - van hybride transmissies tot all-wheel-drive.

Aanvullende informatie