Alles wijst op groei Groeipotentieel in de markt voor bussen

Urbanisatie en een toenemende bevolkingsgroei in nieuwe industrielanden houdt in dat de wereldmarkt voor bussen groeit met zo’n vijf procent per jaar. Het aantal nieuwe bussen voor 2017 wordt geschat op 600.000. China alleen al is goed voor bijna 30 procent van de mondiale vraag, gevolgd door India met een groei van meer dan 10 procent. Maar ook de busvloten in Europa, Afrika en Zuid-Amerika worden steeds omvangrijker. (bron: Multiclient-Study „Buses – Global Market Trend“ by SCI Verkehr).

Alle markten hebben te maken met vergelijkbare problemen: door langdurige uitvaltijden worden busvloten onrendabel, ook vanwege de kosten moeten die dus worden voorkomen. De vraag naar een snelle levering van onderdelen levert problemen op voor dealers en servicepartners, terwijl garagebedrijven kampen met een toenemende complexiteit van technologie.

Dr. Michael Störk, hoofd verkoop Original Equipment Supplier (OES), poductsegment bedrijfsvoertuigen, is ZF Services specialist in de markt voor bussen en legt uit welke dienstverlening geschikt is om het groeipotentieel in de markt voor wagenparkbeheer effectief te benutten.

Regelmatig onderhoud beperkt het risico van hoge kosten door uitval.

Up²DATE: Dr. Störk, de groeimarkt voor intercitybussen breidt zich op dit moment snel uit, en niet alleen in Europa. In veel nieuwe industrielanden zijn bussen het belangrijkste vervoermiddel. Wat betekent dat voor ZF Services en haar partners?

Dr. Michael Störk: in Europa hebben intercitybussen feitelijk een groeiend marktaandeel, in Duitsland bijvoorbeeld, is daardoor het aantal ritten van intercitybussen vorig jaar met 36 procent gestegen. Zelfs grote busondernemingen besteden hun ritten steeds vaker uit aan kleine en middelgrote onderaannemers in plaats van ze zelf uit te voeren. De prijs van buskaartjes is het afgelopen jaar met 14 gedaald, als gevolg waarvan het nu steeds belangrijker is dat men scherp moet blijven sturen op de kosten: regelmatig onderhoud – idealiter ondersteund door telemetrische gegevens – beperkt het risico van onverwachte fouten en hoge kosten door uitval.

ZF Services biedt haar klanten niet alleen geschikte telematicatoepassingen, die op adhoc basis voorzien in een diagnose op afstand, maar is ook met diagnosesystemen op locatie aanwezig. Ons wereldwijde servicenetwerk stelt ons in staat een hoge mate van ‘service readiness’ te garanderen. Dat is vooral van belang als het gaat om intercitybussen omdat die per jaar meer dan 300.000 km afleggen en ook op internationale routes worden ingezet. Daarom bieden wij onderhoudscontracten op maat, met looptijden tot 15 jaar, zodat busondernemingen kunnen vertrouwen op een degelijk kostenmanagement.

ZF Services krijgt bussen snel weer terug op de weg.

Up²DATE: Geldt dat ook voor ondernemingen die stadsbussen exploiteren?

Dr. Michael Störk: Stadsbussen hebben een ander gebruiksprofiel dan intercitybussen. Ze worden lokaal ingezet en rijden volgens een dienstregeling. Particuliere ondernemers schrijven zich echter wel steeds vaker in op een aanbesteding voor stadsbusdiensten en dus is de kostendruk ook hier heel erg groot. Om aan de voorwaarden van de hoogste beschikbaarheid te voldoen, moeten de stadsbusvloten in de nabije toekomst een operationele efficiëntie hebben van meer dan 95 procent. Preventief onderhoud en diagnosesystemen van ZF Services en een snelle beschikbaarheid van onderdelen via onze groothandelaren en servicepartners kunnen hier ook van pas komen. In geval van reparatie bieden wij ondersteuning met onze technische kennis als een plaatselijke werkplaats niet de middelen heeft om het probleem op te lossen. Onze ‘flying doctors’ zorgen ervoor dat defecte bussen zo snel mogelijk weer de weg op kunnen.

Telematicasystemen zoals Openmatics en preventief onderhoud zijn de toekomst.

Up²DATE: Welke toekomstmogelijkheden ziet u voor de dienstverlening in de markt voor bussen?

Dr. Michael Störk: enerzijds vindt er een verschuiving plaats van de aandachtsgebieden in nieuwe industrielanden vanwege de snelle groei. De dienstverlening in Afrika moet er anders uitzien dan in Hong Kong omdat het verschil in technologische niveau van de voertuigen erg groot is.

Vanuit een technisch perspectief worden fleetmanagement-systemen steeds belangrijker voor busvloten. Ons telematicasysteem Openmatics kan dankzij de open interface voor het gehele segment worden ingezet – zelfs voor een wagenpark met verschillende voertuigtypes kan Openmatics dus zonder enige beperking worden gebruikt. Openmatics wordt al gebruikt voor wagenparken met meer dan 4000 bussen: voor gebruiksplanning, brandstofbesparing en veiligheidsverhogende maatregelen.

Preventief onderhoud wordt nog veel belangrijker, waar dan ook met extra inzet aan wordt gewerkt. In de toekomst zouden gegevens over de motor en transmissie-olie kunnen worden gekoppeld aan de dienstregeling, op grond waarvan de rij- en rusttijden perfect kunnen worden afgestemd op de periodieke oliewissel – ongeacht de locatie van de bus. Om dergelijke oplossingen te kunnen aanbieden, is er een technologisch platform nodig in combinatie met een fijnmazig netwerk van beschikbare deskundige garagebedrijven. Dit alles vinden de partners van ZF Services in een ‘one-stop shop’.

Lees meer:

Up²DATE nieuwsbrief en service magazine

Dit betreft aanvullende informatie over een artikel uit de Up²DATE service nieuwsbrief van ZF Services.

Wilt u meer artikelen lezen over de servicemarkt en op de hoogte blijven van het laatste nieuws van ZF Services? Abonneer u dan op de Up²DATE nieuwsbrief en neem een kijkje in de vorige nummers.

Aanvullende informatie