Het magazijn stelt zich aan u voor

Nadat u uw aankoop hebt gedaan bij de afdeling Sales wordt deze aan u verzonden. Dit geldt ook voor een gereedgekomen unit na reparatie. Het magazijn, gedreven door onze vakbekwame mensen picken en packen uw producten, zorgen ervoor dat uw zending op tijd, correct verpakt en voorzien van de juiste documenten onbeschadigd op het juiste adres aankomen.

Maar hun taken gaan verder, zij nemen hun werk zéér serieus.

Nadat u uw bestelling heeft geplaatst wordt een “picklist” gemaakt. Onze logistiek medewerkers Brian Nijman, Jermaine Solleveld, Kwame Wooding en Matthieu Eekhout gaan ons magazijn in en picken en packen de door u bestelde producten. Onze voorraad bestaat uit circa 5000 verschillende onderdelen en dus ook uit 5000 locaties. Een precisie werk. De producten worden voor verzending geconsolideerd, gelabeld en nog een keer door een andere collega gecontroleerd en tot slot zorgvuldig verpakt. Niets mag beschadigen of gaan lekken. Wij behandelen onze producten als ware het “rauwe eieren”. Wij leveren u de beschikbare onderdelen dan ook met zeer hoge leveringskwaliteit van > 99,5%.

Mocht u besluiten liever uw zending op te halen, dan kan dat. Wij beschikken over een afhaalbalie waar u kunt pinnen en terecht kunt voor technisch advies. Wanneer u buiten openingstijden uw bestelde zending wilt komen afhalen, dan kan dat door gebruik te maken van onze servicesluis, die 24 uur per dag gebruikt kan worden. Onze verkoopadviseurs helpen u graag met een beschrijving en een persoonlijke afhaalcode.

Voordat u uw delen kunt kopen, moeten deze eerst bij ons geleverd, uitgepakt, ingeboekt en op voorraad gelegd worden. Brian Nijman zorgt ervoor dat de voorraadbestellingen goed gecontroleerd en waar nodig per stuks gelabeld, verpakt in het magazijn op de juiste locatie komen te liggen. Matthieu Eekhout is verantwoordelijk voor de afhandeling van de retouren inkomend en uitgaand. Kwame Wooding is expert op het gebied van de OEM zendingen en Jermaine Solleveld vertroetelt onze werkplaats met het direct uitleveren van onderdelen voor het reparatieproces.

Elke dag komen er zendingen bij ons binnen, en gaan er zendingen de deur uit. In totaal circa 85.000 orderregels, 10.000 klantleveringen en 8.000 inkomende leveringen per jaar. Dit uitgebreid logistiek proces, waarbij accuratesse, toewijding en snelheid de sleutelwoorden zijn, wordt aangestuurd door Magazijnchef Kees van der Hoeven.

Dit logistieke team zorgt ervoor dat alles op rolletjes loopt.

Zoals u ziet en ervaart wordt de grootst mogelijke zorg besteed aan uw zendingen. Wij streven naar perfectie. Mocht u toch vinden dat er verbetering mogelijk is, schroom dan niet om contact met ons op te nemen. Wij zijn dankbaar wanneer wij een kans krijgen te verbeteren, want wij zijn pas tevreden als u dat ook bent.

Wilt u contact met ons opnemen?