SamIT-Projectmanager

Zijn taken bij ZF:

Hoe kunnen de economische behoeften in de regio Azië en in landen aan de Grote Oceaan worden afgestemd op de mogelijkheden van de informatietechnologie? En hoe kan men vaart zetten achter lokale projecten en daarbij een uitgebalanceerde kosten-batenverhouding waarborgen? Als IT supervisor werkt Sam eraan mee, dat de IT van de complete regio goed functioneert en winstgevend blijft. Daarbij stemt hij niet alleen de afzonderlijke stappen en processen met het management af, maar is hij tevens de stem van de regio Azië en van landen aan de Grote Oceaan in de Global Communication Council.

“Ik waardeer bij ZF met name de ambities om nieuwe technologieën te ontwikkelen, en de kracht waarmee innovaties worden bespoedigd.”

Zijn pad naar ZF:

Sam begon zijn carrière bij de onderneming bij TRW Automotive in 2008, eerst als IT administrator, later als projectmanager en sinds 2014 in een verantwoordelijke functie als IT supervisor en engineering business resourcemanager. “De overname van TRW door ZF bood de kans een nog fantastischer bedrijf te worden – dus besloot ik te blijven”, zo legt hij uit. Sam besteedt momenteel vooral aandacht aan het project EPROS, een systeem voor technologiecentra voor de begeleiding van het elektronische inkoopproces van goederen. “Bovendien ontwerpen we op dit moment voor een productlijn van ZF TRW een designrichtlijn, waarvan we hopen dat die een mondiaal systeem wordt.”