ChenInkoper

Zijn taken bij ZF:

Welke materialen zijn nodig voor de producties van ZF in de regio Azië en in landen aan de Grote Oceaan? Hoe komen de goederen hiernaartoe – over land of door de lucht, per schip of per spoor? Hoe, waar en hoe lang kunnen ze worden opgeslagen? Dat zijn vragen waar Chen zich op de afdeling Freight Purchasing Asia Pacific (SPNF3) in Sjanghai elke dag mee bezighoudt. Hij ondersteunt en coördineert de dagelijkse logistieke processen en taken in de fabrieken in de regio. Speciale aandacht vestigt Chen daarbij op de optimalisatie van de verslaglegging en de informatiestroom.

“In mijn baan word ik er steeds weer toe aangespoord mijn mogelijkheden ten volle te blijven benutten.”

Zijn pad naar ZF:

Na zijn studie “internationale economie en handel” aan de universiteit van Sjanghai en “internationale handel” aan de technologische universiteit van Sydney, leidde zijn weg direct naar de afdeling Logistiek van ZF. Tijdens een stageperiode van 15 maanden kreeg Chen al een prima inzicht in de wereld van ZF en na voltooiing hiervan begon hij hier met zijn eerste volledige baan. “Ik heb altijd op de afdeling Inkoop gewerkt, dat paste perfect bij de richting van mijn studie”, vertelt de sportfan. Eerst als contact buyer uitsluitend voor ZF China, stapte hij later over naar het commodity team voor de hele regio Azië en voor landen aan de Grote Oceaan. “Ik vind het belangrijk om mij voortdurend verder te ontwikkelen en nooit te stoppen met leren. Daarom past deze baan zo goed bij mij: ik probeer voortdurend iets beter te doen.”

“Bij ZF heb ik de mogelijkheid om niet de hele dag voor de laptop te zitten, maar onderweg te zijn en met veel mensen te communiceren.”

Chen, inkoper, Sjanghai