AhmedIngenieur in de elektrotechniek

Zijn taken bij ZF:

Hoe kunnen verkeersongevallen vermeden worden? Hoe kan, als een aanrijding onvermijdelijk is, voor de inzittenden de maximale veiligheid gegarandeerd worden en de minste schade aangericht worden? Op de afdeling Actieve Veiligheid van Ahmed wordt deze vraag gesteld bij elk nieuw product waaraan gewerkt wordt, van automatisch dimmende koplampen (Automatic Hi/LO Beams) tot software die honderdduizenden kilometers aan virtuele wegen genereert voor het testen van nieuwe producten. “Geen dag is hetzelfde”, zegt Ahmed, “daar houd ik van, want daardoor houd ik een heldere kijk op mijn werkzaamheden.” Als Performance Feature Engineer zijn het voorkómen van fouten en het oplossen van problemen zijn passie.

“Het beste van mijn baan is, dat de beslissingen die we vandaag nemen, de veiligheid in de auto’s van morgen beïnvloeden.”

Zijn pad naar ZF:

Het was tijdens zijn studie de grootste wens van Ahmed om als ingenieur in een ontwikkelingsteam in de automobielbranche te werken. Na zijn studie elektrotechniek aan de Michigan State University heeft hij er bewust voor gekozen om naar ZF in Detroit te gaan: “Dit bedrijf is een belangrijke leidende speler in innovatie. “Ik ben blij de veranderingen te kunnen ondersteunen die hier worden ingezet.”