Jij bij ZF?Sollicitatietips

Wat is de basis? Of wil je er juist liever uitspringen? De moed zakt zo'n beetje iedereen wel in de schoenen als het om solliciteren gaat. Hier kun je wat tips terug vinden die er zeker voor zorgen, dat je sollicitatie goed door ons wordt ontvangen.

Algemeen

Heb je je droombaan gevonden en wil je ons ervan overtuigen, dat jij de juiste persoon bent voor de baan? Neem dan allereerst de tijd. Dit wordt namelijk de eerste indruk die je bij ons gaat achterlaten en je wilt vast dat dit een goede eerste indruk wordt. Zorg er dan in ieder geval voor dat je sollicitatie volledig is en dat alle informatie klopt. Je sollicitatie moet in ieder geval het volgende bevatten:

  • Sollicitatiebrief
  • CV
  • Referenties en certificaten/diploma's

De sollicitatie / de brief

Zorg er allereerst voor dat je de brief adresseert aan de in de advertentie vermelde contactpersoon en dat de sollicitatie als geheel duidelijk en helder is. De sollicitatiebrief behoort bondig en begrijpelijk te zijn en moet relevante informatie bevatten over de kandidaat, over jou dus. Vermeld wat jouw vaardigheden zijn en waarom je solliciteert bij ZF. Leg uit waarom juist jij de juiste persoon bent voor de job. Benadruk vooral je sterke punten.

De gegevens in de brief moeten ook overeenkomen met de informatie in je cv. Vermeld ook persoonlijke gegevens zoals je telefoonnummer en e-mailadres in je brief zodat we met jou contact op kunnen nemen als we nog vragen hebben. Gebruik een professioneel e-mailadres, evenals het bericht op je voicemail.

Lees alles nogmaals door voordat je je sollicitatie verstuurt - spelfouten en typefouten maken geen goede indruk.

De gevraagde eisen voor de sollicitatie hangen in de eerste plaats af van de functie waarop gesolliciteerd wordt. Hou je aan de eisen en verwachtingen zoals beschreven in de functie-omschrijving.

CV

Het curriculum vitae, afgekort cv, behoort relevante informatie te bevatten over je carrière: opleiding, diploma's, ervaring, gevolgde workshops en trainingen, hobby's enz. Beschrijf het in een duidelijke en gestructureerde vorm. De volgorde die je gebruikt, aflopend of oplopend, is geheel aan jou.

Het cv moet volledig overeenkomen met de informatie vermeld in je sollicitatiebrief.

Sollicitatiegesprek

Onze sollicitatiegesprekken vinden doorgaans plaats in twee rondes. Indien de kandidaat in het eerste oriënterend gesprek een goede indruk achter laat, gaat hij/zij door naar de tweede ronde.

Tijdens de sollicitatiegesprekken: blijf bij jezelf. We willen jou leren kennen en niet met een ideaalbeeld van een kandidaat. Wees dus authentiek en jezelf. We willen tenslotte weten of je zult passen in het team. Het is verder prettig wanneer je geschikte kleding uitzoekt voor het gesprek wat past bij de functie waarvoor je komt solliciteren.

Bereid je goed voor op het gesprek. Weet met wie je het gesprek hebt en wees op tijd! Tijdens het gesprek kun je technische vragen verwachten afhankelijk van de functie waarop je solliciteert. Wees ook daar op voorbereid. Verder moet je in het gesprek goed kunnen onderbouwen waarom je bij ZF wilt werken en waarom we juist jou voor de baan moeten aannemen.

Stel ook zelf vragen. Dit laat ons namelijk zien dat je geïnteresseerd bent in onze organisatie en in de positie waar je voor solliciteert. Vraag bijvoorbeeld naar de preciese inhoud van de functie, of over de primaire en secundaire arbeidsvoorwaarden enz.

Veel succes met je sollicitatie en tot ziens in Delfgauw!