Biztonságosan a céligDinamikusan az úton

A TRW Automotive átvétele után a ZF most az aktív és passzív biztonsági technológiák területén a legátfogóbb portfólióval rendelkezik a beszállító iparban. A folyamatos innovációk hozzájárulnak a balesetek megelőzéséhez, és védik az utasokat és a többi közlekedésben résztvevőt – már ma és a jövőben is.

A ZF-nek speciális ismeretei vannak az okos biztonsági rendszerek fejlesztésében, mert az okosabb járművek egyben biztonságosabbak is. Ez az átfogó tapasztalat a ZF-et a vezető rendszerintegrátorrá is teszi – ez a képesség döntő jelentőségű a jövőbeli fejlesztéseket nézve ezen a területen, azaz a fejlett járművezérlésnél, a jármű más járművekkel és az infrastruktúrával való kommunikációjánál , valamint az utasok és a gyalogosok védelménél. Az elektronika magas színvonalú architektúrájának és algoritmusoknak köszönhetően a ZF integrált megoldásokat kínálhat, ami több, mint az egyes alkatrészek egyszerű összege.

  • Aktív kinematikai vezérlés (AKC) növeli a biztonságot, a vezetés élvezetét, és javítja a manőverezhetőséget.
  • Adatfúzió-rendszerek kombinálják a kamerát és a radart a magas színvonalú biztonság és részben a teljesen automatizált funkciók érdekében.

Kormányimpulzusok hátulról Aktív kinematikai vezérlés (AKC) személygépkocsikhoz

Járművek a ZF aktív kinematikai vezérlésével (AKC)

Ha a hátsó kerekek aktívan támogatják az elülső kormányszöget, a személygépkocsi irányváltásánál nő a mozgékonyság, a stabilitás és a komfort. A far kormánymozgásai elektronikusan vezérelt aktív nyomaktuátorokat váltanak ki - a konkrét jármű követelményeinek megfelelően vagy egy központi aktuátorral a hátsó tengely közepén vagy két kisebb aktuátorral a két hátsó kerek felfüggesztésében.

Ez megnyitja az utat új futómű-technikai lehetőségek elöl gyakorlatilag minden személygépkocsi-kategóriában és a legkülönbözőbb modelleknél - hogy pontosan melyiket, azt például különböző Porsche modellek mutatják meg. Körülbelül 60 km/h alatti sebességnél az AKC (active kinematics control) a hátsó kerekeket az elülső kormányozással ellentétes irányba fordítja, ami azután javítja az agilitást és a manőverezhetőséget. Körülbelül 60 km/h felett a rendszer a hátsó kerekeket az elülső kerekekkel azonos irányba kormányozza, ami javítja az iránytartást és a menetdinamikát.

Teljes körbepillantás Az adatfúziónak köszönhetően

ZF TRW tesztjármű automata vészfékezéssel (AEB)

A folyamatos fejlődés a részbeni automatizálástól a teljesen automatizált vezetéshez több környezetérzékelő felszerelését igényli a járműbe, amelyek a vezetés biztonságát gyakorlatilag minden forgalmi helyzetben és minden sebességnél elősegítik. Ezek az érzékelők a 360°-os körbepillantáshoz elkerülhetetlenek.

Már ma nagyszámú érzékelő figyeli a jármű környezetét, és olyan vezetéssegítő rendszerek vezérléséhez alkalmazzák, mint például az automata vészfékezés. (Automatic Emergency Braking - AEB),amely önműködően fékez, amikor a vezető kritikus helyzetben nem reagál. Ehhez a rendszer az előrefigyelő radar és a kameraérzékelők információit kombinálja. A két érzékelési technológia kiválóan kiegészíti egymást: a radarszenzorok igen pontosan mérik a távolságokat és a relatív sebességeket, a kameraérzékelők pedig hasznosak az oldalirányú és a tárgyfelismerésnél.

Az adatfúziós rendszert további kamerákkal és radarszenzorokkal is kombinálni lehet, mint például a Safety Domain ECU-val a ZF TRW-től, a részben automatizált vezetési funkciók megvalósításánál, amely a jövőben a nagymértékben automatizált járműrendszerek alapját képezheti.

AZ ELSŐ ÜLÉSBE SZERELT HÁTSÓ LÉGZSÁK KONCEPCIÓJA

A ZF TRW sokféle biztonsági technológiát alkalmaz, hogy biztonsági rendszereket fejlesszen a hátsó ülésekhez. A hátsó üléseknél fontos jellemzők az utasok eltérő kora, valamint az elülső ülések többféle mérete és pozíciói. Mint már az elülső ülések biztonsági rendszereinél is, a ZF TRW technológiákat fejlesztett, amelyek légzsákot és biztonsági övet kombinálnak, hogy baleset esetén jobban védjék a hátul ülőket.

Ez a korszerű hátsó légzsák (amely SCARAB névre is hallgat) az elülső ülés hátsó oldalára van szerelve, hogy megvédje a hátsó üléseken utazókat. A hosszirányban beállítható elülső ülés különböző távolságokat tesz lehetővé az ülés hátulja és a hátul utazók között. A ZF TRW fejlett hátsólégzsák-koncepciója ezáltal a hátul utazó és az elülső háttámla közötti változó távolságokhoz alkalmazkodik. Ez a koncepció akkor is biztonságot nyújt, amikor az elülső ülés nagyon előre van állítva, és megakadályozza az utazó túl magas helyzetét, amikor az elülső ülést hátra tolják.

Aktív biztonsági övrendszer

A ZF TRW övszorítója és kapocsnyitója fejlett biztonsági övrendszerek, amelyek együttműködnek a jármű aktív biztonsági rendszereivel. Ezek a biztonsági övtechnológiák segítenek a jármű utasainak megtalálni és becsatolni az övet, dinamikus helyzetekben csökkentik az öv szabad mozgását, így megakadályozva, hogy az utas lecsússzon az ülésről.