Hatékonyabb, mint bármikorVillamosítás, hajtástechnika, könnyűszerkezetes kialakítás és elektronika a ZF-től.

A ZF-nél a fejlesztés fő hajtóereje az alacsonyabb üzemanyag-fogyasztás és az alacsonyabb CO2-kibocsátás. A technológiai vállalat intenzíven kutatja a jövőbeli hatékony mobilitás koncepcióit. A fókusz egyrészt a belső égésű motorok optimalizálásán van hatékony váltómű-rendszerekkel és hajtáskomponensekkel, amelyek a méretcsökkentés elvét valósítják meg, másrészt a hibridizáláson és a villamosításon.Ezenkívül különböző intézkedésekkelpéldául a személygépkocsik futómű-szerkezetének súlya lényegesen csökkenthető. És az okos elektronika, valamint a járművek közötti hálózatépítés más vezetőkkel és a környezettel jelentősen hozzájárul a hatékonysághoz.

Villamosítás Konnektoros hibridek és teljesen elektromos hajtások a ZF-től

A szigorúbb széndioxid-előírások és a növekvő verseny- és költségnyomás kombinációja, valamint a vevők egyre nagyobb elvárásai a specifikus elektromos hajtás ismeretei mellett szólnak: a ZF ezeket a szakismereteket moduláris koncepciójával kínálja, amely a funkcionalitásnak és a járműgyártók gazdasági követelményeinek egyaránt megfelel.

A ZF portfóliójához tartozik a költséghatékony villamosított hajtástechnika vezérlési egységekkel és a teljesítményelektronika, amely egyéni hibrid modulokat, konnektoros hibrid rendszereket és teljesen elektromos koncepciókat is magában foglal. Ezekhez a teljesen elektromos koncepciókhoz hajtómodulok is tartoznak, amelyek akár 120 kW-ot is előállítanak és központosan a tengelyen helyezkednek el, valamint az eTB (electric Twist Beam), amely két elektromos motort a kerék közelében egyesít félig független hátsó felfüggesztésen.

Minden járműkategóriában keresett Személygépkocsik hatékony automata sebességváltókkal a ZF-től

A ZF automata személygépkocsi sebességváltói igen sikeresnek bizonyulnak a piacon. Amióta a 8-fokozatú automata sebességváltó (8HP) sorozatgyártása 2009-ben elindult, 2014 végéig a ZF már 7,5 millió darabot adott el. A két telephely Saarbrücken (Németország) és Gray Court (USA) több mint 2,6 millió darabot gyárt évente (státus 2015 közepén).

Az elöl keresztben beépített motorral rendelkező járműveknél is teret nyer a ZF technológia, amely a világon a legnagyobb növekedési potenciállal rendelkező hajtáskategória. Alig két éve a sorozatgyártás kezdete után a 9 fokozatú automata sebességváltó (9HP) jelenleg három vevővel és különböző sorozatgyártási alkalmazásokkal is nemzetközileg sikeresnek bizonyul.

A ZF minden új sebességváltó-generációval a személygépkocsi üzemanyag-fogyasztásának és a károsanyag kibocsátásoknak a csökkentését is elősegítette. Emellett a ZF automata sebességváltói a legmagasabb színvonalú vezetési kényelmet és dinamikát is kínálják.

A súlyspirális visszafordítása A ZF könnyűszerkezetes személygépkocsi-futóművei

Az utolsó évtizedekben a járművek egyre biztonságosabbak és hatékonyabbak lettek. A nagyobb hordképesség, a növekvő vezetési stabilitás és a jobb vezetésdinamikai tulajdonságok azonban gyakran összetettebb és nagyobb súlyú tengelyeket igényeltek.

A ZF már néhány éve e tendencia megfordításán dolgozik. E fáradozások bizonyítéka a kerékvezető keresztrugó üvegszállal erősített műanyagból, melyet a ZF személygépkocsiknál a könnyűszerkezetes hátsó tengelybe integrál. A ZF szerkezete kb. 13 százalékkal kisebb súlyú, mint a több lengőkaros hátsó futómű-felfüggesztés. A súlycsökkentést hasonló teljesítmény mellett mindenekelőtt a ZF szigorúan holisztikus könnyűszerkezet-koncepciója teszi lehetővé.

A ZF egyes komponensek súlyát évek óta opimalizálja. A könnyűszerkezetes lengéscsillapítók, lengőkarok és fékpedálok nagy sorozatú gyártásból kaphatók, és hozzájárulnak a személygépkocsi súlyának csökkentéséhez.

IPARÁGVEZETŐ A KORMÁNYZÁSBAN LÉNYEGES ÜZEMANYAG-MEGTAKARÍTÁS

A kormányoszlop elektromos hajtású kormánya (EPS) olyan innovatív, szervokormány-technológia, amely megszünteti a kormányrendszer és a motor közti összekapcsolást. A kormány pótlólagos forgatónyomaték-támogatását elektromos motor adja. A kormányoszlop-EPS moduláris és bővíthető szerkezete rugalmasságot eredményez a beépítésnél, ami sokféle jármű-alkalmazást tesz lehetővé, és az élettartam során fellépő költségeket is csökkenti.

A kormányrendszerbe integrált elektronikus vezérlőegység a dinamikus kormányzási visszajelzést teremtő szabályozó algoritmusokat tartalmazza, ami hidraulikus kormányrendszerekkel nem érhető el. A kormányoszlop-EPS a kormánykeréken keresztül folyamatosan figyeli a vezető viselkedését, és csak szükség esetén fogyaszt energiát a vezető támogatása céljából. A kormányrendszer által igényelt energiaszükséglet csökkentése lényegesen hozzájárulhat az üzemanyag-fogyasztás és a CO2 kibocsátásának csökkentéséhez.

MEGÚJULÓ FÉKMEGOLDÁSOK ELEKTROMOS ÉS HIBRID JÁRMŰVEKNEK

Az elektronikus stabilitásvezérlés (ESC – electronic stability control) a moduláris EBC460-n alapuló hibrid költséghatékony, megújuló fékmegoldás elektromos és hibrid járművekhez. Az elektrohidraulikus fékfunkcionalitás integrálását jelenti az ESC-technológiába. A gyártásban bevált rendszer robusztus hatdugattyús szivattyúja lehetővé teszi a regeneratív fékezést, ami a hibrid vagy teljesen elektromos motorból származó fékenergiát súrlódásos fékezéssel kombinálja. Ennek eredménye a jobb üzemanyag-hatékonyság és a csökkentett kibocsátás.

A vezető komfortja megmarad az olyan alkalmazások mellett, mint a magas színvonalú csúszásellenőrzés, az automatizált fékezés és a minimális zajjal, rezgéssel és érdességgel (noise, vibration and harshness - NVH) járó adaptív sebesség-ellenőrzés.

A rendszer az automata fékfunkcióknál jobb nyomáseloszlást mutat. Hagyományos működtető rendszert alkalmaz, felismeri a pedál mozgását, ezáltal kimagaslóan teljesítményoptimalizált, költséghatékony, kis súlyú.