Az önálló vezetés következő évtizedének alakítása

Ez a fejlett biztonsági rendszerek iránti szenvedélyünkkel kezdődik. A ZF látóköre az automatizált vezetési funkciók fő elemeit foglalja magában.

A ZF termékei részletesen

Automatizáltan az úton

A ZF az érzékelők, processzorok és aktuátorok, valamint az algoritmusok és a HMI-berendezések (human-machine interface – ember-gép interfész) teljes körét tervezi és fejleszti, amelyek az automatizált vezetés alapját képezik.

A fejlett vezetői asszisztens rendszerek területén átélt hosszú történetével, amely a hetvenes évek elejéig nyúlik vissza, a ZF TRW, az aktív és passzív biztonsági technológia divíziója, világszerte vezető vállalat ezen a területen.

  • LÁT - a legkorszerűbb radar- és kamerarendszerekkel.
  • GONDOLKODIK - központi vezérlőegységgel, amely a jármű agyaként működik – gyűjti és feldolgozza az érzékelőktől kapott adatokat, hogy magas színvonalú döntéseket hozzon, és elindítsa a jármű aktuátorait, ezáltal segítve a jármű vezérlést, az ütközések elkerülésében és a jármű utasainak ütközés előtti védelmében.
  • MŰKÖDIK - az ágazat legszélesebb választékával járműaktuátorokból különböző alkalmazásokhoz, mint az INTEGRÁLT FÉKVEZÉRLÉSI RENDSZER, hogy támogassa a fejlett biztonsági rendszert, mint az automata vészfékezést és a fejlett automatizált vezetési funkciókat.

A ZF koncepció-műszerfala

A ZF az ember-gép interfész (HMI) négy innovatív koncepcióját mutatja be koncepció-műszerfala részeként.

Az önálló vezetés egyik fő eleme a megbízható és világos kommunikáció a vezető és a jármű között. A ZF az ember-gép interfész (HMI) négy innovatív koncepcióját mutatja be koncepció-műszerfala részeként.

1: A ZF TRW multifunkcionális kormánykereke egyszerűsíti a kerék a robotkormánytól a vezetőhöz történő biztonságos átvitelét, aminek manapság egy bizonyos figyelmeztetési időtartam után bármikor működnie kell. Az integrált érintés felismerő (hands on/hands off detection) révén a jármű tudja, hogy a vezető mikor fogja valóban erősen a kormánykereket.

2: A szabadalmazott Swipetronickal a ZF egyszerre okos és kiváló digitális kerék kapcsolási alternatívát kínál az automata sebességváltókhoz. Egyik központi jellemzője az elektrosztatikus töltés elvén alapuló új, érintésérzékeny kijelző. Ez lapos, virtuális gombokat vagy kapcsolókat tesz lehetővé, amelyeket ugyanúgy lehet megnyomni, mint az igazikat. Az ezen az új kijelzési technológián alapuló érintőképernyős vezérlési koncepció segítségével a HMI egység bármely tetszés szerinti részén megjeleníthetők az egyedi működtetési funkciók.

3: A vezető monitorozása különösen akkor válik fontossá, amikor a jármű nagymértékben automatizált üzemmódban halad. Ennek fontos eszköze a fejlett, kamerával működő arcfelismerő funkció, amely szintén a ZF koncepció-műszerfalának része.

4: A ZF koncepció-műszerfala passzív biztonsági rendszerekből áll, mint pl. az új biztonsági öv rendszerből: a kapocsnyitóból (active buckle lifter - ABL) és övszorítóból (active control retractor - ACR), és segíti az automatizált vezetést: kitartó, magas frekvenciájú lüktetéssel a biztonsági öv is jelez a vezetőnek, ha cselekedni szükséges.

Országúti vezetői asszisztens

Országúti vezetői asszisztens

Az országúti vezetői asszisztenst automatikus vezetéshez, fékezéshez és gyorsításhoz fejlesztették 0 km/óra sebességtől. Az alkalmazkodó sebességellenőrzés és nyomvezetés-támogatás kombinációja a sávban tartja a járművet, meghatározott biztonsági távolságot tartva az előző járműtől.

Az országúti vezetői asszisztenssel felszerelt tesztjármű a ZF TRW különböző technológiáit egyesíti. Az AC1000 radarszenzor, az előre irányított kamera, a szíjhajtású, elektromos kormány és az EBC 460 elektronikus stabilitásvezérlés alkalmazkodó sebesség-ellenőrzést (adaptive cruise control – ACC) és   nyomvezetés-támogatást (lane centering assist – LCA) tesznek lehetővé.

Az ACC funkció segítségével a jármű meghatározott sebességgel tud haladni, amíg nem halad előtte a sávon lassúbb jármű. Az utóbbi esetben a jármű fékrendszere segít, hogy az előtte haladó járműhöz képest biztonságos távolságot tartson (változatlan időintervallum, amelyet a vezető határoz meg). Ezzel egyidejűleg az előre irányított kamera a sávjelzéseket figyeli, s ezzel segíti, hogy a jármű az elektromos kormányrendszer segítségével a sáv közepén haladjon. A rendszer úgy működik, hogy a vezető bármikor beavatkozhasson.

AC2000 radar

Az „evo” a radartechnológia folyamatos evolúcióját jelzi. Az AC2000 nagyteljesítményű 77 GHz-es elülső radar, amelyet az alkalmazkodó sebesség-ellenőrzéshez, az automata vészfékezéshez és az automatizált vezetési funkciókhoz fejlesztettek ki.

Az AC2000 kisebb méretű, mint az elődje, és kevesebb energiát fogyaszt. Kiterjesztett, 200 méteres a hatótávolsága, és a látómezője is nagyobb. Digitális sugáralakító technológiával működik, amely elősegíti a sebességhez alkalmazkodó látómezőt. Alkalmazza a gyors rámpamodulációs hullámformát és a 77 GHz-es szilícium-germánium technológiát.

Az AC2000 képes együttműködni kamerával és más DAS érzékelőkkel biztonsági és kényelmi funkciók érdekében, ideértve a 360°-os környezetérzékelést is, mely jelzi a gyalogosokat és a fehér foltokat, segít a sávváltásnál, érzékeli az oldalról történő közelítést, és figyelmeztet a kis sebességű frontális összeütközés lehetőségére. Attól függően, hogy a járműben hol vannak felszerelve, az érzékelők egyenként vagy csoportosan több alkalmazást szolgálhatnak ki. Az érzékelők függetlenül működhetnek vagy a központi vezetéssegítő rendszerrel vannak összekapcsolva, hogy teljesebb képet alkothassanak a jármű környezetéről.

Tri-Cam kamera

A ZF TRW következő generációjú S-Cam4 sorozatot, a nagy teljesítményű háromlencsés Tri-Cam kamerát azért fejlesztették ki, hogy segítse a fejlett automatizált vezetési funkciókat. Erre a negyedik generációjú kamerára a kiterjedt tárgy- és mezőfelismerés jellemző, ami megfelel az egyre szigorúbb, a vezetői asszisztens rendszertechnológiák iránti követelményeknek.

A Tri-Cam-nak a jobb hosszú távú érzékelés céljából teleobjektívja, a jobb rövid távú érzékelés céljából halszemoptikája van, ami a félautomata vezetési funkciók, mint a főútvonali vezetéssegítő és a forgalmi dugóban segítő funkció számára ideális. Az S-Cam4 sorozat az Mobileye Eye Q4 képprocesszorával és tárgyfelismerési algoritmusokkal, valamint a vállalat hosszirányú és oldalirányú kontrollalgoritmusaival van felszerelve, ami a nagy teljesítményű vezetéssegítő és automatizált vezetési alkalmazásoknál tovább növeli a teljesítményt.

A világszínvonalú csomagolás integrált processzort és képalakítót tartalmaz, ennek ellenére nem nagyobb, mint egy kártyacsomag.