Kutatás és fejlesztés

A sikerhez vezető utunk megújítása

A kutatás és fejlesztés a legjobb beruházás a jövőbe. Csak így születhetnek innovációk és műszaki csúcsteljesítmények a felhasználó számára jelentős hasznot hajtó gépekhez. A ZF az innovációk területén erős vállalat, amely kutatási és fejlesztési teljesítményei alapján sorozatgyártásra alkalmas termékeket fejleszt, és így célirányosan a jövőbe ruház be.

Módszeres innováció

Az új technológia folyamatos fejlesztése döntő jelentőségű a ZF számára. A gyártók innovatív termékeket várnak, amelyekkel járműveiket megkülönböztethetik versenytársaik járműveitől.

Egyre inkább keresik a jobb vezetési dinamikát, kényelmet és biztonságot elősegítő funkciókat, és mindezt kevesebb egyedi komponensből és szerelési egységből. A ZF-nél folyó kutatás és fejlesztés széleskörű szakértelemmel és a jármű dinamikai összefüggéseinek alapos megértésével felel meg ezeknek a kihívásoknak.

Termékstratégiájának biztosítása céljából a ZF integrált irányítási folyamatot vezetett be, amely valamennyi innováció szempontjából módszeresen elemzi és értékeli a piacot, a vevőket, a termékeket, a technológiát és a gyártást.

Globális hálózat

Világszerte sok ezer mérnök és technikus dolgozik a kutatásban és fejlesztésben. Nálunk az osztályok és az üzleti egységek a piacra és a termékkel kapcsolatos szakértelemre összpontosítják figyelmüket, hogy élenjáró, a vevők szükségleteinek eleget tevő termékeket fejlesszenek ki.

A vállalati kutatás és fejlesztés (K + F) elméleti és alapkutatással foglalkozik, és támogatja az üzletágakban működő fejlesztési csoportokat.

További tájékoztatás a ZF-technológiáról