Elektronikus vezérlőegység

Az elektronika és a szoftver a legfontosabb tényezők, ahhoz hogy a jármű hatékonyan közlekedjen és ezáltal a CO2-kibocsátást is csökkentse.

Bitek és bájtok a kisebb üzemanyag-fogyasztáshoz és a nagyobb dinamikához

Az elektronikus komponensek egyre nagyobb jelentőséggel bírnak a járművekben. Manapság a bitek és bájtok a járművek és részegységeik minőségében kritikus szerepet játszanak, amely tendencia a jövőben tovább erősödik. A ZF széles körű elektronikai ismereteit arra használja fel, hogy hatékony vezérlőegységeket fejlesszen ki. A ZF sebességváltó-vezérlőszoftverje az üzemanyag-fogyasztást csökkenti, és egyben nagyobb dinamikát és kényelmet biztosít. Az üzemanyag-fogyasztás szempontjából folyamatosan optimalizált konfiguráció kényelmes vagy sportos és dinamikus fokozatváltásokat biztosít.

A 9HP, a világ első 9 fokozatú automata sebességváltója esetében a ZF mérnökei a vezérlőegységet teljes egészében vállalaton belül fejlesztették ki, kihasználva széles körű hardver- és szoftverismereteiket. Az elektronikus vezérlőegység a 9HP tulajdonságait nagymértékben befolyásolja, és minden vezetési helyzetben az ideális fokozat kiválasztását teszi lehetővé – amit a gépjármű vezetője észre sem vesz.

Tudjon meg többet az elektronikus vezérlőegység műszaki részleteiről

További információk