ZF cPOWERFolyamatos megtakarítás

Nagy terhek, folyamatosan szabályozható fordulatszám és könnyű manőverezés: ezek azok a követelmények, amelyeknek az építési munkagépeknek meg kell felelniük. - A ZF cPOWER váltóművének teljes erőosztásos CVT (Continuously Variable Transmission) technológiája ezeket a tulajdonságokat a nagyobb, akár 25 százalékos üzemanyag-megtakarítással egyesíti.

Különleges követelmények

Hidrosztatkus váltóműveket az építési munkagépekben már jó ideje alkalmaznak. Az előnyeik nyilvánvalóak: a motor és az erőátvitel közötti kapcsolatban a mechanikai kapcsolat hiánya azt eredményezi, hogy még nagy terhek mozgása esetén sincs kopás, ami kuplung esetén fellépne. Ezenkívül az utazási sebesség az olajmennyiség szabályozásával, a botkormányos vezérléshez hasonlóan, folyamatosan változtatható. Az előremozgásból hátramozgásba való váltás különösen gyors, és megállás nélkül lehetséges. - A mechanikus, súrlódásos kapcsolatnál azonban kevésbé hatékony. Ez a ZF megközelítése a cPOWER-hez és ahol a ZF a cPOWER-t alkalmazza.

Teljes hatékonyság terepen

A ZF cPOWER váltóműve az üzemanyag akar 25 százalékát is megtakarítja.

A ZF fokozatmentesen állítható váltóműve az erőátvitel hidrosztatikus és a mechanikus koncepcióit kombinálja egymással. Az erőosztásos, fokozatmentesen állítható technikája nehéz terhekkel is puha indulást tesz lehetővé, és amikor csak lehetséges, mechanikus váltással működik, így akár 25 százalékos üzemanyag-megtakarítás is elérhető. Mihelyt a motor beindul, nagyrészt a sebességváltás mechanikus változatát alkalmazza. Ez rövid utakon is, például rakodásnál, jelentősen csökkentheti az üzemanyag-fogyasztást. A cPOWER alacsony motor-fordulatszámmal működik, ami növeli a hatékonyságot és a vezető kényelmét.

A cPOWER alkalmazása nem korlátozódik az építési munkagépekre. - Az üzemanyag-takarékos, fokozatmentesen állítható technológiával például az anyagmozgatásnál és az erdészeti alkalmazásoknál is növelhető a termelékenység.

További információk