A világ első 9 fokozatú automata sebességváltója

Nagyobb teljesítmény és alacsonyabb üzemanyag-fogyasztás – az új 9HP-vel a ZF megmutatja, hogy lehetséges a két követelmény teljesítése.

Az üzemanyag-megtakarító sebességváltó innovációja

A ZF világszerte az első sebességváltó-gyártó, amely személygépkocsikhoz kifinomult automata 9 fokozatú sebességváltót fejlesztett ki. Az elért nagy hatékonyság és a CO2-kibocsátás csökkentése kiemelkedő: a jelenleg szokásos elől keresztben beépített, 6 fokozatú automata sebességváltókhoz képest az üzemanyag-fogyasztás 120 km/h-s sebességnél akár 16 százalékkal is alacsonyabb.

A kilenc fokozat kisebb kapcsolásokat tesz lehetővé, ami nagyobb vezetési komforthoz vezet, és a nagyobb áttételeknek köszönhetően a motor mindig az ideális fordulatszám-tartományban üzemel. A ZF 9 fokozatú sebességváltó a gyors reagálás és az észlelési küszöb határán túli váltássebesség következtében kisautókban és kompakt terepjárókban egyaránt dinamikus és élvezetes vezetést garantál. A kapcsolási pontok és dinamika kényelmes és sportos között variálhatók.

Az alap-sebességváltó a moduláris felépítésnek köszönhetően a követelmények szerint bővíthető: ily módon különböző indító elemeket és négykerék-meghajtású alkalmazásokat is költséghatékonyan lehet megvalósítani a keresztben beépített motorú személygépkocsik korlátozott helyű motorterében. Ezenfelül a szabványos 9HP start-stop-képes.

Tudjon meg többet a 9HP 9HP