A 8 fokozatú automata sebességváltó új generációja

A kibocsátásokat szabályozó előírások egyre szigorúbbak. Az üzemanyag-fogyasztás és CO2-kibocsátás csökkentéséhez minden személygépkocsi-osztályban nem csak jobb motorok kellenek, hanem hatékonyabb váltóművek is, mint amilyen a 8HP második generációja.

Rendkívül hatékony

A 8HP automata sebességváltó tovább optimalizált második generációja még élvezetesebb vezetést biztosít, és az üzemanyag-fogyasztást további három százalékkal csökkenti. Az opcionális start-stop rendszerrel további üzemanyag-megtakarítás érhető el. A második generációban sikerült a 8HP már így is igen alacsony energiaveszteségét még tovább csökkenteni. Ehhez a maradó fékezőnyomatékra és a motorfordulatszámra összpontosították a figyelmüket. Az úgynevezett „downspeeding”, azaz a motor fordulatszámának lelassulása, a hagyományos erőátviteli rendszerek hatékonyabbá tételének a legfontosabb tényezője.

A 8 fokozatú automata sebességváltó takarékosan bánik az üzemanyaggal, de kimagasló teljesítményt is nyújt. Kényelmes és dinamikus fokozatváltást biztosít. A gyors reagálás és a gyors sebességváltás kihangsúlyozza a 8HP sportos természetét. Kétszeres kapcsolás és közvetlenül többszörös váltások is lehetségesek. A 8 fokozatú automata sebességváltó a moduláris felépítésnek köszönhetően minden követelményt kielégít: egyetlen modellsorozat széles nyomatéktartományban, azaz 220 és 750 Nm között, alkalmazható. Az alap-sebességváltómű az igényeknek és a tervezett alkalmazásnak megfelelően változtatható: az eredmény egy teljes sebességváltó-generáció különböző kialakítási lehetőségekkel – a hibrid hajtásoktól egészen a négykerékhajtásig.

További információk