A ZF Magyarországon

Ralph Bast, a ZF AG konszern személygépjármű automata sebességváltó üzletágának vezetője, Habis László, Eger polgármestere, Kis Tünde, a Nemzeti Befektetési Ügynökség (HIPA) befektetési elnökhelyettese, dr. Pajtók Gábor kormánymegbízott, Markus Schleier és Őszi Csilla ügyvezető igazgatók, valamint dr. Lars Orlik controllingvezető helyezték el a kapszulát.

800 új munkahelyet létesít a ZF Hungária Kft.

Egy új, nyolcszáz főt foglalkoztató üzem erősíti másfél év múlva Eger iparát:a ZF Hungária Kft. második telephelyén, amelyet a jelenlegi mellett alakítanak ki, ZF 8HP típusú automata sebességváltók készülnek majd.

Az új üzletágban mérnököknek, logisztikusoknak, pénzügyi szakembereknek éppúgy munkalehetőségek nyílnak, mint szerelőknek. Ez utóbbi munkakör nem igényel előzetes képzettséget, a szakmai fogásokat a vállalat szakemberei tanítják majd be, tehát sokak számára elérhető munkalehetőség lesz a városban és a régióban. A 31 milliárd forintos beruházáshoz, tekintettel annak volumenére, és a teremtett munkahelyek nagy számára, a magyar kormány 6,7 milliárd forint összegű, vissza nem térítendő támogatást nyújt.

Az új sebességváltó üzem alapkövét július 7-én, pénteken délben tették le Egerben. Az ünnepi eseményen Őszi Csilla, a vállalat ügyvezető igazgatója hangsúlyozta: egy év alatt elkészül a 40 ezer négyzetméter alapterületű új csarnok. A létesítmény felépítése és a hozzá kapcsolódó gépbeszerzés a ZF Hungária Kft. bő két évtizedes történetének legnagyobb fejlesztése.

A ZFH másik ügyvezető igazgatója, Markus Schleier úgy értékelte, hogy a most elindított bővítés a gyár történetének első 20 éve után a következő 20 évét is megalapozza, hiszen világszínvonalú, innovatív termékkel egészül ki a jelenlegi, különféle kategóriájú haszonjármű sebességváltókból álló termékpaletta.

Markus Schleier és Őszi Csilla, a ZF Hungária Kft. ügyvezető igazgatói az alapkővel

Ralph Bast, a német ZF AG konszern személygépjármű automata sebességváltó üzletágának vezetője elmondta: a beruházás eredményeként egy évente 290 ezer sebességváltó gyártását lehetővé tevő üzem jön létre, melynek termékei a ma elérhető legkorszerűbb technológiát képviselik. Eger elsősorban a sebességváltó-gyártás terén szerzett tapasztalatával, magasan képzett szakembereivel és kiváló infrastruktúrájával nyerte el a cégcsoporton belüli lehetőséget a projekt megvalósítására.
Habis László, Eger polgármestere beszédében kiemelte: a megyeszékhely vállalta és folyamatosan segíti az ilyen, nagy jelentőségű, jövőt építő beruházások előkészítését, megvalósítását. Meggyőződése szerint ez a nagyléptékű fejlesztés gazdasági és társadalmi értelemben is meghatározó eredményeket hoz majd Eger és a térség számára. Az új munkatársak felvétele már megkezdődött: az első körben mérnököket és olyan szakembereket vesz fel a ZFH, akik különféle részterületekért felelős szervezőként, irányítóként az új üzem kulcsemberei lesznek. Az ő képzésük rövidesen megkezdődik a ZF Németországban található, saarbrückeni gyárában, ahol jelenleg is gyártják a 8HP sebességváltókat. A szerelői állások megnyitása 2018 elején várható, akkor viszonylag rövid idő alatt száznál több új munkahelyre várják majd a jelentkezőket. A ZF Hungária nemcsak arról ismert, hogy jó munkakörülményeket és versenyképes fizetést biztosít, de arról is, hogy számos béren kívüli juttatással, többek között melegkonyhai étkezés biztosításával, ingyenes sportolási lehetőségek nyújtásával, sokféle elemet tartalmazó CAFETERIArendszerrel egészíti ki dolgozói jövedelmét. A vállalat büszke az eddig eltelt 20 év alatt kialakított vállalati kultúrára, a felhalmozott munkatapasztalatra és a jó szervezettségre – többek között ezeknek a tényezőknek is köszönhető, hogy 2017 első hat hónapjában egyetlen vevői reklamáció sem érkezett az Egerben gyártott ZF sebességváltókra.

Felfelé vált a ZF Hungária!

Automataváltókkal teremt új munkahelyeket vállalatunk!

A vállalat történetének legnagyobb fejlesztésébe kezdett a ZF Hungária Kft. A március végi hivatalos bejelentést követően megkezdődhet telephelyünk nagyszabású fejlesztése, és várhatóan két év múlva elindulhat a ZF 8HP típusú, nyolcfokú automataváltók gyártása. Az új termékünknek köszönhetően vállalatunk gyakorlatilag megduplázza létszámát, és látványosan megnöveli termelési volumenét. A beruházás indítását a Külgazdasági és Külügyminisztériumban jelentették be, az állam ugyanis jelentős támogatással járul hozzá a magyar járműipart erősítő és sok új munkahelyet teremtő fejlesztési projekthez. Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter beszédében kiemelte: a világpiacon vezető szerepet játszó autóipari társaság, a ZF AG 31 milliárd forintos beruházást hajt végre itt Egerben, melyhez a kormány 6,7 milliárd forint összegű, vissza nem térítendő készpénztámogatást nyújt. A beruházás megvalósulása után az itt gyártott sebességváltók mind exportra kerülnek, és ez azt jelenti, hogy a ZF beruházásának eredményeként évi 200 milliárd forinttal nő a magyar export. Két évtized kiemelkedő szakmai teljesítménye, a termelés szinte folyamatos növelése, és természetesen az erős alapokra épülő nyereséges gazdálkodás voltak azok a fő szempontok, amelyeket figyelembe véve a ZF konszern vezetése az egri telephelyünk bővítése mellett döntött. Az új termékünk, a személygépkocsikba építhető ZF 8HP automata sebességváltó jelenleg a globális piac egyik sikerterméke, amely iránt erősödik a kereslet. A ZF-nek mint a világ egyik legnagyobb, a fejlődés iránt elkötelezett járműipari beszállítójának ott kell lennie a haladás élvonalában. Az új beruházás révén a vállalatunk lépést tart a globális fejlődéssel, és még nagyobb arányban járulhat hozzá az anyavállalat gazdasági teljesítményéhez.

A ZF Hungária Kft.1995-ben alakult, a ZF Friedrichshafen AG 100%-ban német tulajdonú vállalataként, a Csepel Autógyár utódaként.

A vállalat 1996. január 1-től működik Egerben. A lokáció kiválasztásakor a fő cél az volt, hogy egy versenyképes, alacsony költségszintű telephelyet találjanak a sebességváltók gyártásához, szakképzett munkaerővel.

Teherautókba, autóbuszokba és kis haszongépjárművekbe gyártott manuális és automatizált sebességváltóinkat a nemzetközi piacon értékesítjük. Vevőink közé tartozik az Iveco, MAN, Renault, Nissan, Volkswagen, Volvo, Leyland, Hyundai és Neoplan.

A termékpaletta folyamatosan bővült, teherautó és autóbusz sebességváltókkal. Jelenleg közel 100 000 sebességváltót gyártunk 854 munkatárssal.
Egyik legfontosabb feladatunk a versenyképes gazdálkodás fenntartása a minőség folyamatos javításával. Hatékony eszköz ebben a minőségirányítási rendszerek fejlesztése mellett a ZF Termelési Rendszer következetes alkalmazása is.

Annak érdekében, hogy vevőink növekvő minőségi és mennyiségi igényeinek eleget tehessünk, folyamatosan fejlesztjük termelési kapacitásainkat és gyártástechnológiánkat. Az alkatrészgyártást sziget-rendszerben, modern félautomata megmunkáló központokkal végezzük. A Liebherr, Samputensili, Junker, Kapp, Pfauter, EMAG nagyteljesítményű berendezéseit használjuk elsősorban.

Az alkatrészek edzése nagy kapacitású hőkezelő üzemünkben, Aichelin automata kemencékben történik. A különféle váltótípusokat saját tervezésű sorainkon szereljük össze. Kártyás azonosító rendszerrel biztosítjuk, hogy próbapaddal egybeépített szerelősorainkon az egyes szerelési folyamatokat csak az arra kiképzett dolgozók végezhessék.

Az alkatrészek raktározása, a produktív területek kiszolgálása 6000 db Euro-paletta és 10 000 KLT tároló tálca kapacitású, robotizált logisztikai központunkból történik.Vállalatunkkal a Magyar Kormány 2014-ben stratégiai megállapodást kötött. Ennek értelmében a felek együttműködnek a magyarországi beszállítók arányának növelése, a gyártásfejlesztés, a foglalkoztatás és a szakképzés bővítése terén. A stratégiai megállapodás alátámasztja és megerősíti a ZF tartós magyarországi jelenlétét.

Ügyvezetőink, Őszi Csilla és Markus Schleier tevékenységét a Vállalkozók Országos Szövetsége ugyancsak 2014-ben Az Év Vállalkozója díjjal ismerte el, beszerzési vezetőnket, Juhász Pétert pedig Az Év Beszerzési Menedzserévé választotta a Magyar Logisztikai, Beszerzési és Készletezési Társaság.

Letöltések, és további információk