Megmaradni újnak

Okos mechanikai rendszerek minden járműhöz

A mobilitás digitálissá válik – de ez a teljes igazságnak csak a fele. A mikrochipek és a processzorok információkat dolgoznak fel, de nem hajtanak autókat. Ők maguk nem tudnak fékezni, vezetni, vagy az utasokat megvédeni. Ehhez továbbra is mechanikai kapcsolat szükséges. E téren a ZF megmutathatja erejét. A konszern nagy számítógépeket a szenzoraival és mechatronkai rendszereivel kapcsolja össze okos mechanikává.

A ZF termékeinek segítségével a járművek látnak, gondolkodnak és cselekednek. Ez ugyanilyen fontos, ha ma vezetéssegítésről beszélünk, holnap pedig az önvezetésről. Szükség van szenzorikára, amely a fény- és időjárási viszonyoktól függetlenül felismeri az útpályát, saját pozícióját és a többi közlekedőt, valamint a járművön belüli helyzetet is. Egy ilyen 720 fokos elemzéshez okos vezérlés szükséges. Ez a mesterséges intelligenciának köszönhetően „megérti”, hogy mi történik a járműben és körülötte. Továbbá a hajtásban, fékekben és a kormányzásban, valamint az utasok védelménél nagy teljesítményű aktuátorok szükségesek. Csak ezekkel lehet a járművet mozgatni - és szélsőséges esetben biztonsági öv és légzsák révén az utasok életét megmenteni. A ZF a „Látás – Gondolkodás – Cselekvés” hármashangzatával kifejezi egyedülálló technológiai pozícióját. Ez az igény már most tapasztalható: a szenzorika, a vezérlés és az aktuatorika például a 2016-os innovációs teherautóban és traktorban tökéletesen össze van hangolva. Így az innovációs teherautó oly módon kerülhet el egy ráfutásos balesetet, hogy automatikusan elindítja a teljes fékezést és kikerülési manővert. Az autópályán pedig önállóan tartja a sávot és a követési távolságot. Az innovációs traktor az utánfutó egyik tengelyének pótlólagos elektromos hajtóerejét arra használja fel, hogy nehéz terepen is előrehaladjon. A ZF mindkét innovációhordozója a jármű és az infrastruktúra behálózott rendszereinek köszönhetően önálló. Így a teherautó automatikusan tolat a rakodórámpához, a traktor pedig az utánfutó rákapcsolásához.

ZF ProAI: mesterséges intelligencia minden alkalmazáshoz

A szenzoradatok egyre növekvő mennyisége, valamint a lehetséges reakciók nagy száma: Melyik vezérlés képes feldolgozni ezt az adatmennyiséget? A teljesen önálló vezetésnél, tehát amikor a rendszer teljesen átveszi az ellenőrzést a jármű fölött, a mesterséges intelligencia (MI) kiemelkedő jelentőségű. E „mély tanulásnak” köszönhetően a rendszerek az emberi agyhoz hasonlóan összekapcsolják az információkat. A ZF a Nvidiaval való együttműködés keretében MI-képes vezérlésen dolgozik. Ezáltal a ZF aztán nemcsak személy- és tehergépkocsikat szerelhet fel vele, hanem mezőgazdasági és építési gépeket, valamint ipari alkalmazásokat is.

Tudjon meg többet a ZF-nél megvalósult változásról

További információk