ChenBeszerző

A feladata a ZF-nél:

Milyen anyagokra van szükség az ázsiai, csendes-óceáni régióban történő gyártáshoz a ZF-nél? Az áruk hogyan kerülnek ide, a szárazföldön vagy a levegőben, hajóval vagy vasúton? Hogyan, hol és meddig lehet raktáron tartani? Ezek a mindennapi kérdések, amelyekkel Chen a Freight Purchasing Asia Pacific (SPNF3 - szállítmányozás Ázsiában és a csendes óceáni térségben) osztályon foglalkozik. Támogatja és koordinálja a mindennapi logisztikai utakat és feladatokat a régió gyáraiban. Eközben különösen a jelentéstétel és az információáramlás optimalizálására figyel.

„A munkám újra meg újra arra késztet, hogy jobban kiaknázzam a képességeimet.”

Útja a ZF-hez:

A sanghaji egyetemen szerzett „International Economics and Trade” (nemzetközi gazdaság és kereskedelem) és a Sydney-i University of Technology (technológiai egyetem) szerzett végzettsége után az útja közvetlenül a ZF logisztikájához vezetett. 15 hónapos gyakorlata során már mély betekintést nyert a ZF világába, végzés után az első munkahelyét töltötte be. „Mindig is a beszerzésben dolgoztam, ez tökéletesen illik a tanulmányaim irányához,” – mondja a sportkedvelő. Először mint Contact Buyer (beszerző) kizárólag a ZF Chinánál dolgozott, később az egész ázsiai, csendes-óceáni régióért felelős Commodity Teamhez (beszerzési csoport) váltott. „Fontos számomra, hogy folyamatosan továbbfejlődjek, és hogy a tanulást soha nem hagyjam fel. Ez munka ezért illik olyan jól hozzam: mindig azon vagyok, hogy még valamivel jobban csináljam.”

„A ZF-nél lehetőségem nyílik arra, hogy nemcsak egész nap a laptopom előtt üljek, hanem hogy útra keljek és sok emberrel kommunikáljak.”

Chen, beszerző Sanghajban