Munkatársaink a legfőbb érték

Duális felsőfokú képzés a ZF Hungáriánál

A ZF Hungária Kft. a műszaki képzést nyújtó felsőoktatási intézményekkel több éve jól működő szakmai kapcsolatot ápol.

A duális képzésben tanulók szakmai, elméleti ismereteiket a felsőfokú intézményekben, egyetemeken sajátítják el, míg a gyakorlati oktatásuk a gazdálkodó szervezeteknél történik. Tanulmányaik befejeztével a diákok olyan versenyképes szaktudásra tesznek szert, melynek segítségével könnyebben boldogulnak majd a munkaerőpiacon. Ebben vállal nagy szerepet a ZF Hungária Kft. A 2015/2016-os tanévtől fogadunk felsőfokú duális hallgatókat a vállalatunknál.

A felsőoktatási intézménybe jelentkező diákok minden évben márciusig jelezhetik duális hallgatói szándékukat a vállalatunk felé, melyet egy céges kiválasztási folyamat követ áprilisban. A felvételi ponthatárok országos kihirdetése után, illetve a vállalat és az egyetem közötti konzultációt követően kiértesítésre kerülnek a felvételt nyert duális hallgatók.

Jelentkezés módja a vállalathoz

Elektronikusan beküldendő anyagok a dualiskepzes@zf.com e-mail címre várjuk a következő csatolmányokkal:

 • fényképes önéletrajz
 • középiskolai bizonyítvány lezárt éveinek másolata
 • motivációs levél
Kapcsolattartó neve és beosztása: Lovász Anita- Képzési csoportvezető

Kapcsolattartó telefonszáma: +36 36 521 728

Kapcsolattartó e-mail címe: anita.lovasz@zf.com

Hogy miért érdemes nálunk töltened duális tanulmányaid? Milyen juttatásokat kínál cégünk?

 • Étkezési hozzájárulás a telephelyen működő kantinban

 • Munkaruha biztosítása

 • Vállalati rendezvényeken való részvétel

 • Törvény által előírt bérjuttatás a képzés teljes idejére

 • Tapasztalt szakemberek (mentorok) adják át a gyakorlati tudásukat

Duális partnerintézményeink:

 • Eszterházy Károly Egyetem (Gazdasági és programtervező informatikus, illetve Környezetmérnök szakirányon)
 • Debreceni Egyetem (Gépészmérnök szakirányon)

Az Oktatási Hivatal duális felsőfokú képzésekkel foglalkozó internetes weboldalán (https://www.felvi.hu/felveteli/dualisdiploma/partnerszervezetek) megtalálható, hogy mely intézményekkel működik együtt cégünk, illetve rengeteg hasznos információ is megtalálható ezen képzési formával kapcsolatosan.

„Nagyon szerencsésnek érzem magam, hogy részt vehetek ebben a képzési formában. Mire elvégzem az egyetemet, én már professzionális gyakorlati ismeretekkel rendelkezem majd, melyre a ZF Hungária Kft-nél tettem szert.” ( Idézet a Debreceni Egyetem duális hallgatójától a cégünknél eltöltött első év utáni tapasztalatairól)

Képzési rendszer a ZF Hungára Kft.-nél

Vállalatunk alapításától kezdve nagy gondot fordít a dolgozók folyamatos oktatására, illetve a megfelelően képzett szakember utánpótlás biztosítására. A ZF Hungária Kft. képzési rendszere három fő pillérre épül: a dolgozók ismereteinek fejlesztésére, az utánpótlás biztosítására saját szakképzési rendszerben, valamint a vállalati innováció biztosításához az egyetemekkel közös együttműködésre.

Annak érdekében, hogy vezető szerepét fenntarthassa, vállalatunk komoly összegeket fordít saját költségvetéséből a felnőttmunkatársak továbbképzésére. A dolgozók rendszeresen részt vesznek elméleti és gyakorlati tréningeken - minőségbiztosítási, szakmai, vezetői, valamint IT, nyelvi és egyéb képzéseken- annak érdekében, hogy szakmai tudásuk naprakész legyen, és magas színvonalon tudják ellátni feladataikat.

A ZF Hungária Kft. által finanszírozott középiskolai szakirányú képzési rendszer működtetésében az egri Bornemissza Gergely Szakközép-, Szakiskola és Kollégium a vállalat partnere. Az elméleti képzés a szakképző iskolában történik, a gyakorlati képzés helyszíne a szakképző iskolában a ZF Hungária Kft. által kialakított oktatóterem, és a gyár alkatrészgyártó csarnokában létrehozott oktatási részleg, ahol elméleti szimulációs, és gyakorlati tantermet alakítottunk ki. Az egyik teremben hagyományos forgácsoló gépeken gyakorolnak a tanulók, a másikban pedig a ZF Hungáriánál használatos Siemens CNC-vezérlők programozását tanulják meg virtuális CNC-gyártógépek segítségével.
A gyakorlati képzés során képzett és tapasztalt szakmunkás mentorok segítségével nemcsak a szakmai fogásokat és a modern gépek kezelését sajátítják el, de megismerik a ZFH vállalati kultúráját is. A diákok a képzés ideje alatt ösztöndíjat és további juttatásokat kapnak, a jó eredménnyel vizsgázó friss szakmunkások pedig minden tanév végén állásajánlatot kapnak a vállalattól.

Szakmai gyakorlat, diplomamunka

A műszaki képzést nyújtó felsőoktatási intézményekkel több éve jól működő szakmai kapcsolat keretében a mérnökhallgatók szakmai gyakorlaton vesznek részt a ZF Hungáriánál, illetve a vállalat segítséget nyújt a szakdolgozataik elkészítéséhez. A műszaki képzéseket nyújtó intézmények közül leginkább a Miskolci Egyetem, Debreceni Egyetem és Budapesti Műszaki Egyetem hallgatói töltik szakmai gyakorlatukat vagy készítenek diplomamunkát a vállalatnál. A 2015/16-os tanévben a ZFH és a Debreceni Egyetem közös projektjeként duális képzési program indul.

Juttatásaink

Munkatársainknak számos juttatással és szolgáltatással tesszük komfortosabbá munkahelyüket:

 • Saját melegkonyhás éttermünkben naponta akár többször is étkezhetnek, ehhez a vállalat napi támogatási kerettel járul hozzá.
 • Vállalatunknál foglalkozás-egészségügyi szolgálat működik, amely a napi elláttás mellett évente több alkalommal szervez szűrővizsgálatokat is a dolgozóknak.
 • Ingyenesen látogathatják a Bitskey Aladár Uszodát a munkavállalók, valamint az ott megrendezésre kerülő vizilabda mérkőzéseket is. A sportolási lehetőségek között még térítésmentes, vagy jelképes összegű több egri fitness terem, illetve a fallabda- és teniszpályák látogatása is.
 • 2003-ban épült a ZFH-alkalmazottak gyermekei számára a régióban is egyedülálló alapítványi óvoda. A központi telephelyünk mellett működő intézményben magas színvonalú szakmai munka folyik, amely magában foglalja többek között az iskolára való felkészítést, a játékos nyelvoktatást, a logopédiai foglalkozásokat, a mozgásfejlesztést.
 • Dolgozóink gyermekei minden év végén változó tematikájú pályázaton tehetik próbára kreativitásukat. Minden résztvevő nyer, hiszen a győztesek külföldi körutazáson vesznek részt, a többiek pedig támogatást kapnak a belföldi családi nyaraláshoz.
 • Saját házi bajnokságok szervezésével is erősítjük munkavállalóink csapatszellemét, mint a foci bajnokság, vagy a horgászverseny.

CSR tevékenységünk

A ZF Hungária Kft. 1996-tól, megalakulása óta fontosnak tartja Egerben és Heves megyében, hogy a társadalmi felelősségvállalásban folyamatosan erősítse szerepét. Elsődleges célunk, hogy a vállalat olyan intézmények, szervezetek, társadalmi csoportok, egyesületek tevékenységét támogassa, mellyel közvetve, közvetlenül hozzájárul az itt élők életkörülményeinek javításához,
versenyképességük erősítéséhez.

A ZF Hungária Kft. CSR tevékenységével olyan fókuszpontokat keres, ahol helyi közösségi eseményeket vagy a közösség körülményeit javító eszközök, berendezések beszerzését finanszírozza részben vagy teljes egészében. Éves támogatási, szponzorálási keretünk felosztásakor fontos szempont, hogy a társadalmi élet, lehetőség szerint valamennyi szereplője fiataltól az időskorúakig, az egészségeseket és sérülteket összefogó szervezetek is részesedjenek. Ezért a diákokat megmozgató érdekes tanulmányi versenyek, vagy diáknapok támogatása mellett egészségügyi intézmények eszközparkjának fejlesztésében is fontos szerepünk van. A fiatalok azon szerveződéseit, ahol magukért vagy a közösségért tesznek, mindenképp el kell ismernünk, mert a vállalatunk számára fontos, hogy az utánpótlás tervezésnél a tevékeny fejlődésre vágyó fiatalok közül választhassuk ki leendő kollégáinkat.

A ZF Hungária Kft. évek óta fő szponzora a száz éves múltra visszatekintő Egri Vízilabda klubnak, melynek férfi csapata 2014-ben is megszerezte az országos bajnoki címet, illetve tagjai között többszörös olimpiai bajnokok találhatók.