Hogyan cseréljünk olajat,ér mire kell figyelni.

A ZF automata sebességváltók a speciálisan kifejlesztett ZF-LIFEGUARDFLUID sebességváltó-olajjal vannak feltöltve. Nagyon magas üzemi hőmérsékleteken az olaj gyorsabban fárad el, mint rendes körülmények között. Ezért a vezetési stílustól (pl. sok váltás magas sebességen vagy sportos vezetés) függően a ZF legkésőbb 100.000 kilométer vagy nyolc év után ajánlja az olajcserét.

Hogyan kell végezni az olajcserét személygépkocsikban Lépésről lépésre

1. Az olajcsere előtt

Annak érdekében, hogy a sebességváltó ne szenvedjen kárt, a járműgyártó útmutatásait szigorúan be kell tartani! Például ha már nincs olaj a sebességváltóban, nem szabad járatni a motort. Ilyenkor vontatni sem szabad az autót.

2. Az olaj leeresztése

Először távolítson el minden szükséges burkolatot a jármű alvázáról.

Az olajteknő alsó oldalán levő leeresztőcsavar segítségével eressze le az olajat, amelyet megfelelő tartályban gyűjtsön össze.

Ha a sebességváltó-olajnak égett szaga van, forgácsokat, vagy a legrosszabb esetben fémdarabkákat tartalmaz, akkor a sebességváltó hibás. Ez esetben azonnal vegye fel a kapcsolatot a ZF szervizközpontjával.

3. Az olajteknő eltávolítása

Fém olajteknők:
Csak az olajszűrőt és a tömítőgyűrűt cserélje ki. Lazítsa meg az olajteknő csavarjait a jármű gyártója által előírt sorrendben, hogy elkerülje az olajteknő deformálódását. Ezután távolítsa el a régi olajszűrőt, és távolítsa el a maradék olajat az olajteknőből és a permanens mágnesről.
Ezután szerelje be az új olajszűrőt és a tömítőgyűrűt. Ügyeljen az előírt meghúzónyomatékra. Amennyiben az ZF Aftermarket olajcsere-készletét alkalmazza, az tartalmazza az olajszűrőt és a tömítőgyűrűt.

Műanyag olajteknők:
Ezeket egészben cserélik ki. Az olajszűrő és a tömítőgyűrű be van építve az új teknőbe.

4. Az olajteknő beszerelése

Az új vagy megtisztított olajteknőt beszereléséhez új csavarokat használjon. Amennyiben a ZF Aftermarket olajcsere-készletét alkalmazza, az tartalmazza az összes szükséges csavart. A meghúzásnál feltétlenül ügyeljen a járműgyártó által előírt sorrendre és meghúzónyomatékra.

Helyes meghúzási sorrend

5. A leeresztőcsavar szerelése

Most szerelje be az új leeresztőcsavart új tömítéssel. Ügyeljen a megfelelő meghúzónyomatékra.

6. A ZF sebességváltó-olaj betöltése

Az olajat nagyon óvatosan töltse fel. Ha túl sok vagy túl kevés olajat, vagy nem megfelelő hőmérsékletű olajat tölt be, akkor a sebességváltó károsodhat. Nyissa ki az automata sebességváltó töltőcsavarját, és töltse fel az előírt ZF-LIFEGUARDFLUID-dal, amíg az ki nem folyik a töltőnyílásból. Pótlólagos adalékanyagokat vagy tisztítószereket nem szabad alkalmazni, mert megváltoztatják a sebességváltó-olaj kémiai összetételét.

7. A motor járatása

Járassa a motort üresjárati fordulatszámmal, és töltsön be még olajat, míg ki nem folyik a nyílásból.

Egymás után válassza az R és a D pozíciót. Ezután a sebességváltó-változattól (A, B vagy C) függően a következő táblázat szerint kapcsolja a sebességfokozatokat.

Sebességváltó-változat Kapcsolandó sebességfokozatok A fokozat tartása További teendők
A 1-től 3-ig 3 másodpercig -
B 1-től 4-ig 4 másodpercig -
C minden 10 másodpercig Tartsa meg a motor fordulatszámát 30 másodpercig 2000 ford./percen, hogy a nyomatékváltó feltöltődjön olajjal.

8. Az olaj hőmérsékletének ellenőrzése

Most ellenőrizze az olaj hőmérsékletét. Ennek 30° C és legfeljebb 35° C (6HP), illetve legfeljebb 40° C között (8 HP) kell lennie. Az olaj hőmérsékletének szabályozásához hagyja a motort felmelegedni vagy lehűlni.

9. Az olajszint ellenőrzése

Amikor az olaj hőmérséklete 30° C és 35°C (6HP), illetve 40° C (8HP) között van, ellenőrizze az olajszintet. Amennyiben a töltőnyílásból nem folyik olaj, akkor a betöltött mennyiség túl alacsony. Ez esetben töltse fel a megfelelő ZF-LIFEGUARDFLUID-dal, míg ki nem folyik a nyílásból.

Járassa a motort, míg el nem éri a 40° C-os hőmérsékletet, és már csak kevés csepp folyik ki a betöltő nyílásból. Most zárja be a töltőcsavart, és húzza meg az előírt meghúzónyomatékkal.

10. A motor kikapcsolása

Most kikapcsolhatja a motort. Az olajcsere befejeződött.

Szervizinformációk olajcsere-készletektről

További információk